maandag 28 december 2009

Pups dag zeventien, kennismaking met een halfzus
Op de bovenste foto zie je goed hoe groot de pups al zijn. Voorheen, als we de werpkist verschoonden en "opmaakten" met schoon "beddengoed" gingen de pups altijd even in een doosje. Maar dat past nu toch echt niet meer....
Een handig hulpmiddel is nu de wasmand. Maar dat zal ook wel niet lang meer duren, want ze groeien zo hard, dat ze er al bijna niet meer in passen.
Kate liet even een bezoekster toe, Jolee mocht als eerste even een kijkje komen nemen bij haar halfbroers en halfzusje. Jolee deed dat heel beheerst en uiterst omzichtig. Kate stond op korte afstand en hield het heel scherp in de gaten. Jolee vond de kleine pupjes erg spannend en heeft voorzichtig "geneusd" met een broertje. De kleine vent vond dat niks erg, hij vond het ook wel spannend en besnuffelde op zijn beurt, zijn halfzus.
Jolee is al ruim twee weken erg nieuwsgierig. Ze zou het liefste de hele dag ook in de puppenkamer zijn.
Maar daar komt binnenkort verandering in. We merken aan Kate dat ze weer graag "onder de mensen" wil zijn. We gaan daarom ook deze week de grote puppyren opzetten.
Kate had veel visite vandaag. Allereerst kwamen er twee heel aardige dames voor Kleiendraad die natuurlijk ook even de pupjes hebben bewonderd.
Daarna was Tamara er, ze bracht een zoon van een collega van haar mee. Youp was erg geinteresseerd in de pups en vond ze machtig mooi. Dat was al een eerste kennismaking met een niet volwassen mens. Dat is alweer mooi meegenomen in het socialiseren van de pupjes.
Kate was vandaag bijzonder hongerig. We begonnen de dag met de twee eitjes van gisteren.
Een broodje met smeerkaas, twee dubbele kipfilets, nog een boterham, kipkarkassen vier stuks! En dan nog de maaltijd met pens, vleesmix, groenten- en fruitprut en zilvervliesrijst.
De schijnbare overvloed aan granen (brood en rijst) lijkt wat in tegenstrijd met het normale "versvoermenu" maar Kate heeft er wel heel veel behoefte aan. Ze zit nu zo'n beetje op de piek van de lactatie en alles wat zij aan de pups voert, moeten wij er ook instoppen. '
Vandaag kwam ook de rekening binnen van de Raad van Beheer. Dat is voor de stambomen en het chippen. Altijd weer even schrikken! Het is een heel bedrag. Maar een hond met een stamboom heeft vele voordelen. Je weet veel over de afstamming, dus de gezondheid van de (voor) ouders. Bovendien en niet onbelangrijk, als je als baas met je hond ooit mee wilt doen aan officiƫle wedstrijden, bijvoorbeeld schapendrijven of behendigheid, dan kan dat vaak alleen met een hond met stamboom. Veel mensen weten dat niet en het is nogal een teleurstelling als je je hond wilt inschrijven voor een wedstrijd en het kan niet omdat hij niet geregistreerd is.
Als je het koopbedrag van een pup uitrekent over het hele leven van je hond, dan vallen die aanschafkosten nog wel mee.
Ik verbaas me altijd over het feit dat eigenaren vaak een vermogen uitgeven aan dure halsbandjes en andere prijzige accesoires, maar het aanschafbedrag van een pup erg hoog vinden. Maar ja dat zijn zo mijn gedachten...1 opmerking:

  1. Het was weer super!! Ze zijn met de keer mooier en leuker! Youp vond het ook heel erg gaaf, hij had het er nog lang over :)
    Tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen