donderdag 24 december 2009

Pups dag dertien, de oogjes zijn open!

Het was een hele mooie dag om kennis te maken met de wereld! Het zonnetje scheen en dat is misschien het seintje geweest voor de pups om de oogjes nu echt open te doen.
Het gezichtsvermogen is nu nog niet optimaal, maar er kwamen al heel wat indrukken binnen!
De pups werden er dan ook erg moe van.
Het is prachtig om mee te maken dat als je ze op de hand hebt, ze je al echt aankijken.
Je ziet ze denken, "wat is dit nu allemaal weer". Ja dat zijn dus de mensen in levende lijve...
Dik, dun, groot en klein, zwart, wit, met of zonder pet, snorren en baarden. Je hebt die mensen in vele gedaanten en daar gaan ze vanaf vandaag dus volop kennis mee maken.
Zowel Tamara als Liesbeth kwamen bijna tegelijkertijd even een kijkje nemen.
Ja de ontwikkeling wordt op de voet gevolgd. Liesbeth heeft een nieuwe camera gekocht en de pups vormen een dankbaar onderwerp om te fotograferen.
Zowel Tamara als Liesbeth waren onder de indruk van de snelle groei van de kleine hondjes.
Ja als je even een weekje niet geweest bent, dan zijn ze zomaar heel groot geworden.
Op de foto's kun je ook goed zien dat de neuzen al heel wat pigment hebben. Ook dat gaat opeens heel erg vlug. De neuzen zijn net dropjes.
De pups leren het knuffelen nu meer en meer waarderen. Er zijn er bij die het al helemaal leuk vinden als ze even op de hand mogen en tegen je lijf aan zitten. Bij anderen moeten we daar iets meer moeite voor doen, die vinden het aaien terwijl ze in de werpkist liggen wel erg fijn, maar het optillen levert protesten op. Maar we "oefenen" dit flink en ook de wat meer recalcitrante individuutjes moeten er aan geloven. Het is nog te vroeg om iets over karaktertjes te zeggen, maar uit ervaring weet ik dat dit soort kleine verschillen vaak een vingerwijzing zijn over hoe een hondje over een aantal weken is.
Rob, Angelique en hun neef Richard, kwamen vanavond eten. Ook zij hebben heerlijk geknuft en gekeken. Kate was blij met de komst van Lieke! Kate en Lieke hebben "iets" met elkaar en Kate is dan ook altijd erg in haar nopjes als Lieke er is.
De "leftovers" van ons kerstavond menu, was deels voor de honden. Ze hebben gesmuld van de restjes en de vlees- en zalmmix. Misschien waren de restjes niet zo verantwoord, maar het werd wel heel erg gewaardeerd. Soms is het wel eens lekker om je tegoed te doen aan een klodder zelfgemaakte puree en gesmoorde rode kool....
Liesbeth, bedankt voor de prachtige foto's!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten