woensdag 30 december 2009

Pups dag negentien, spelen met speeltjes

Dit is Flann, ze maakt kennis met een pluche bal. De ontmoetingen met speelgoed lijken ogenschijnlijk "toevallig" te zijn, maar zijn dat allerminst....
Elk nieuw item in de werpkist wordt uiteindelijk onderzocht op functie en bruikbaarheid.

Ik schreef al eerder dat spelen niet een op zich zelf staand fenomeen is. Al "spelende" maakt een pup kennis met een vorm, materiaal, zachheid en meer van dit soort kwalificaties.
Soms kan een speelgoed rollen, het appelleert dan aan het jachtinstinstinct, soms piept het of het rammelt, allemaal zaken waar een pup kennis mee moet maken en er aan moet wennen.

Vandaag kwam er wel heel bijzondere visite. Helemaal uit Vrouwenpolder uit de provincie Zeeland! De mensen die hun oog hebben laten vallen op Flann. Na een eerdere poging om ons te bezoeken die vanwege sneeuwval niet doorging, waagden ze de lange reis, meer dan drie uur, om hier in het Drentse land kennis te maken met wat misschien hun pup gaat worden.
Ze brachten de door ons zo geliefde Zeeuwse stroopbolussen mee, varkensoren voor de honden en een tas met oude kranten en een piepbeest voor de pups.

Kate was in haar nopjes. Weer visite!!! De pups die wij al heel erg groot en stoer vinden, lieten het allemaal over zich heen komen. Ze zijn inmiddels al ruim gewend aan visite en al die mensen die hen bevoelen en knuffelen...

Verder hebben we een rustige dag gehad. Morgen komt Liesbeth weer langs met de camera en zij oefent haar fotografische kwaliteiten met haar nieuwe toestel op de pups.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten