vrijdag 25 december 2009

Pups dag veertien, copieuze (kerst) maaltijden


Het kerstfeest is aangebroken en dat is voor velen de gelegenheid om nu eens lekker te eten.
Kosten nog moeite worden gespaard om met familie of vrienden aan de overvloedige kerstdis te gaan.
Het menu van de pups is echter nog steeds hetzelfde. Moedermelk.... Het verveelt nog helemaal niet en de kleintjes kunnen er niet genoeg van krijgen. Groeien, dat is het devies en dat gaat vooralsnog het beste op de melk van Kate.
Na de "maaltijd" is het uitbuiken geblazen.... Op de bovenste foto is dat goed te zien. Volgevreten pensjes en een slaapje nadien.
Die slaapjes worden nu wel korter. Er valt veel te ontdekken en vandaag heb ik een speeltje geintroduceerd in de vorm van een stoffen rammelaartje. Nou dat was maar wat interessant!
De pups moesten dit allemaal even onderzoeken. Nu gaat dat nog oraal, zo'n pup gaat bezien of er ergens een "tuutje" aanzit waar de melk uitkomt. Maar nee, dat is niet het geval. Het rammelt wel en dat is nu weer zo leuk om verder te onderzoeken. Waar komt dat rammeltje vandaan?
We hebben een keur aan speelgoed op vooradig, dus de komende weken hoeven de pups zich niet te vervelen.
Maar we zien nu ook wat lichte interactie tussen de pups, ze beginnen op elkaar te reageren.
Soms "loopt" een pupje een broer of zus in de weg en dan volgt er protest, "kijk uit je doppen kluns".
Het lopen gaat per dag vooruit. Ze proberen nu snelheid in de pasjes aan de dag te leggen. Ja en dat valt niet mee, je duvelt nog wel eens om als je haast hebt.
Voor ons eigen kerstdiner hadden we "oma met de tas" uitgenodigd. Dat is Eduard's moeder die altijd een tas bij zich heeft met zeven gerookte varkensoren. Die befaamde tas lag even onbeheerd op de stoel...... Onze zo keurig opgevoede Mór, heeft kans gezien om alvast een oor te stelen uit de tas. Ook Kate mocht alvast delen in de feestvreugde en had ook al een oor te pakken. Het zij Kate vergeven, zij is nu zo tuk op eten en versnaperingen. Maar onze hoogbejaarde Mór vergeet nu alle opvoedingsregels en gaat gewoon haar eigen gang. Hoe ouder ze wordt, hoe eigenwijzer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten