maandag 21 december 2009

Pups dag tien, oei wij groeien!!!
De pups worden "gewichtig" dat wil zeggen, ze hebben nu allemaal hun geboortegewicht ruim verdubbeld. Precies zoals dat moet. Ze liggen dus keurig op schema.
Kate doet er dan ook alles aan om te zorgen dat ze zwaarder worden. Onvermoeibaar is ze druk in de weer met melk geven en de verzorging en dat werpt zijn vruchten af.
Af en toe verlaat Kate nu even de werpkist om een rustpauze voor zichzelf in te lassen. Ze ligt dan op een matrasje en doet even een kort dutje. Maar zodra de pups zich weer melden is ze er als de spreekwoordelijke kippen bij, om weer bij haar kroost te zijn.
Het lopen gaat ook steeds beter, de pups krijgen het steeds meer onder de knie. Het gaat met kleine sprongetjes vooruit en het is een koddig gezicht. De kopjes worden steeds meer opgeheven en ook al zien ze nog niets, het gehoor is er trouwens ook nog niet, het lijkt alsof ze wel meer van hun omgeving meekrijgen.
De oortjes gaan nu steeds meer afstaan. De binnenbekleding van de oortjes krijgt steeds meer de definitieve kleur en ook de neuzen krijgen meer pigment. Ook de voetzooltjes beginnen wat kleur te vertonen... Kortom de veranderingen zijn er dagelijks, je moet er wel een beetje oog voor hebben, maar dat is niet zo moeilijk want het is een feestje om het allemaal op de voet te volgen.
Voor de mensen uit Zeeland die gisteren zouden komen heb ik even twee foto's geplaatst van het teefje. Ik weet dat ze meelezen, ik hoop dat ze ervan genieten.
Verder was het een dag zonder visite, nog steeds is koning winter in het land en de wegen zijn slecht begaanbaar. Iedereen die niet de weg op hoeft, doet dat dan ook niet.
Een visiteloze dag is niet zo heel erg. Ik kon een aantal achterstallige klusjes doen, zoals het uitruimen van de linnenkast. Spullen die we al lang niet meer dragen of verwassen zijn, gaan weg.
Ook heb ik een deel van de strengen wol gewassen die ik gesponnen heb voor een klant.
Mohair lokken door een sopje geslingerd en de krullen van ons bruine Wensleydale schaap gewassen.
Straks als de pups groter zijn, komt er niets van, dan zijn we druk met poep- en piesruimen, eten geven en bezoek ontvangen. De pups moeten dan ook stuk voor stuk voor kennis gaan maken met de buitenwereld.
We nemen de gelegenheid dan ook maar te baat om nu die klusjes te doen.
Het is wel genieten geblazen met die sneeuw!! Zeker 's avonds als de lichtjes boven de Drentse Hoofdvaart aan zijn, is het een magnifiek gezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten