maandag 14 december 2009

Halfzus van de pups

Dit is Toshi Tahooka van de Wolvenbergerweide. Ja wat een lange naam hé. We hebben alle karakters gebruikt die de Raad van Beheer (de organisatie de de stambomen uitgeeft) toestaat. Sterker nog, er moest zelf één letter sneuvelen.
De naam werd destijds zelf bedacht door de nieuwe eigenaren van dit prachtige dametje.
Toshi is uit het tweede nest van Kate en Pat en ze lijkt sterk op haar moeder.
Haar tweede naam betekent zoiets als "zo snel als de wind, of wervelwind" en dat klopt ook wel als ik Greetje en Henk mag geloven.

Haar kleine halfzusje wat er nu net is, lijkt precies op haar. Daar moeten we dus nog een mooie naam voor verzinnen! Onze ervaring is dat de betekenis van de namen ook vaak overeenkomt met het karakter van een hond. Ik zal daarom ook niet zo snel een naam uitzoeken die "vurig" betekent. Het is vragen om een hond met een vurig karaktertje...

Het uitzoeken van namen is daarom ook een hele puzzel, vroeger was het zo dat de stamboomaanvraag anders ging en dat de eigenaren zelf nog konden beslissen over een naam die op een stamboom kwam. Maar nu moeten we binnen tien dagen na geboorte al namen doorgeven aan de Raad van Beheer. Minder leuk voor de eigenaren. Die komen bij ons vaak pas in een later stadium omdat we niet werken met lijstjes en voorintekening en de vaak daarbij horende aanbetalingen.

Ook is het zo dat je als eigenaren in spé nog niet je keuze kunt bepalen. Over karaktertjes is nog niets te zeggen. En een hond uitzoeken op basis van een "kleurtje" dat gaat er bij mij niet in.

Ondertussen maken wij ons langzaam op voor de kersttijd, zo gek, dat is al over elf dagen. December gaat wel heel hard! Toshi heeft op de foto ook al sneeuwpret en kersttijd in haar hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten