zondag 20 december 2009

Pups dag negen, naamgevingsdag

Vandaag was een belangrijke dag in het leven van de minihondjes. Ze kregen nu allemaal hun officiële stamboeknamen. Die namen moeten wij al in een vroeg stadium aanleveren bij de Raad van Beheer, die voor de stamboekregistratie zorgt. Vaak weten de eigenaren in spé nog niet welk hondje het meest geschikt is voor hen. Er valt over karakter nog niets te zeggen en afgaan op het uiterlijk is niet zo verstandig als je een pup aanschaft. Vandaar dat wij als fokkers van een nestje op zoek moeten gaan naar mooie namen. Namen die ook nog iets betekenen hebben bij ons de voorkeur en we hebben iets met ierse, schotse dan wel keltische namen. Dus dat betekent puzzelen en namenlijstjes maken. Dat valt voor de drommel niet mee...

De nieuwe eigenaren mogen natuurlijk hun eigen roepnaam voor de hond verzinnen!!
Of je hem nu Max, Hektor, Boefje of wat dan ook noemt, dat is ons om het even, als je maar een fijne baas wordt voor "onze" pupjes!!

Zo nu gaan we dan van start met het voorstel rondje.

Deze foto hierboven het stuk tekst is het zwart en witte kereltje. Hij heet vanaf vandaag: Paddy Ciaran. Paddy betekent "nobel en Ciaran is iers voor "" zwart".

Dit is het kleinere en in mindere mate seal kleurige mannetje. Hij heet: Dowan Cooney. Dowan betekent "zwart"en Cooney "knap".

Hier zie je het drieleurige mannetje. Hij gaat voortaan door het leven als: Seanan Case. Seanen betekent "jong en wijs" en Case (kun je ook op z'n hollands uitspreken) betekent "alert en levenskrachtig


Op de foto hierboven zie je een knulletje wat vandaag absoluut niet wilde meewerken. Vandaar dat zijn portretje er wat maf uitziet. Hij heet vanaf vandaag: Teagan Chann. Teagan betekent "knap" en Chann "kleine wolf". Nou hij deed vandaag zijn laatste naam al eer aan, want hij maakte een kabaal voor tien en wilde niet meewerken....



And last but not least... Hier is Flann Caitie. Flann betekent "roodharig" en Caitie betekent "puur".
Het was een beetje een saaie dag vandaag. We verwachten bezoek van mensen die graag met ons wilden komen kennismaken, de pups wilden zien en op zoek zijn naar een teefje.
Dus een afspraak gemaakt voor vandaag. Maar het was zulk slecht weer dat de reis vanuit de provincie Zeeland onbegonnen en onverantwoord werk zou zijn. Heel erg jammer voor hen, want ze hadden zich er erg op verheugd.
Wij hadden ons trouwens ook verheugd op de komst van hen! Maar het weer kun je niet sturen. Nu komen ze binnenkort en zijn de pups al weer wat groter, dus leuker!!
Zelfs Angelique en Rob durfden de rit vanuit Witteveen niet aan. De wegen waren onbegaanbaar geworden en het was vandaag dan ook erg stil op de weg. Zelfs het dagelijkse rondje bos, moest worden overgelagen!!
Kate zakte tot aan haar buik weg in de sneeuw die nu zo overvloedig is gevallen, dat het wel heel hoog ligt.
De pups hebben zich wel goed vermaakt. Ze gaan nu al echt lopen. Pootje voor pootje al in een echte hondenloop. Last van de hobbels in het dekbed hebben ze niet meer .
Ze komen al erg goed vooruit, tillen daarbij hun koppies op en we hebben de rand van de werpkist sedert vandaag dan ook verhoogd. Veiligheid voor alles!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten