zondag 27 december 2009

Pups dag zestien, meer vorm en kleur

We hadden eerst vijf roze neusjes, twintig roze pootzooltjes en platgeslagen snuitjes.
Maar het is duidelijk, dat verandert ook. Op de foto hierboven is goed te zien dat het pigment in de neuzen als vlekjes doorkomt.

Ook op de pootzooltjes zie ik steeds meer pigment, dat zijn kleinere stipjes, maar ze krijgen onmiskenbaar meer en meer kleur.

De pups reageren nu al heel erg goed op ons. Ze zjn gek op hoge stemmen en een beetje maf doen als je boven de werpkist gaat hangen en je hoofd in hun onderkomen steekt...
Flann, het teefje, gaat dan enthousiast blaffen!!! Ze is er dan ook meteen bij om te zien wat er nu weer aan de hand is. De jongens komen er dan achteraan... Zij laten zich de kop niet gek maken en laten hun zusje eerst op onderzoek uitgaan.

We introduceren steeds een nieuw speelgoedje en binnenkort wordt het tijd voor een balletje.
Alle nieuwigheden worden onderzocht, besnuffeld, wat onbeholpen omgekeerd en je kunt het ook fijn als kussentje gebruiken om het moede hoofd op neer te vlijen.

De werpkist heeft Eduard vandaag aangepast aan de jonge onderzoekers.
In de beginperiode ligt er altijd een vlonder in. Lekker boven de grond, Kate heeft dan een beter uitzicht.
Maar nu werd het dan toch echt tijd om de vlonder te verwijderen. Zodoende hebben de pups een veiliger, tijdelijk, onderkomen. Volgende week gaan we de puppyren opzetten in de huiskamer. Kate en haar kroost hebben echt de eerste weken rust nodig.
Zeker met de twee jonge meiden, Lucy en Jolee, die nog wel eens druk kunnen zijn.

De puppyren is enorm. De tweezitsbank gaan we tijdelijk opslaan, anders past het gevaarte niet fijn in ons woonvertrek.
We hebben inmiddels ook heel wat oude kranten gespaard voor strakjes als de pups vast voer gaan eten en de "poep- en piesperiode" aanbreekt. Pups zoeken van nature een plekje om hun behoefte te doen en kranten nemen een hoop viezigheid op.
De hele familie spaart nu dan ook oude kranten en als je op visite komt, neem dan een stapeltje mee!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten