woensdag 27 januari 2010

Pups dag zevenenveertig, nieuw speelgoed, voor slopersKleine honden zijn slopers. Alles wat ze voor de bek komt wordt uitgetest en meestal kan het dus stuk. Zonde van het geld en zonde van het meubilair, kleding en schoeisel. Niets en niemand ontziend vieren de pups hun lusten bot op ons en ons huis ...

Gisteravond heeft Flann een nieuw spelletje bedacht. Het omgooien van de waterbak.
Erg leuk, erg volgt direct een opgewonden reactie van de bazen en "zij" gaat weer met die fijne dweilstok in de weer. Daar kan Flann niet genoeg van krijgen. De dweilstok beweegt en Flann kan zo mooi de dweilstok "drijven".

De waterbak die van relatief licht materiaal is gemaakt, bleef een uitdaging vormen voor Flann.
Ze had het spelletje na één keer al door en ik moest haar goed in de smiezen houden.
Keer op keer ging ze ernaar toe. Iedere keer weer proberen....
Ik werd het zat en heb een grote loodzware stenen waterbak gekocht. Eenmaal gevuld met water, kan die niet zo gemakkelijk omgekieperd worden. Tot nu toe gaat het goed.

Toen ik bij de winkel was die onder andere deze waterbak verkocht, heb ik meteen wat "zwaar materieel" meegenomen voor de pups. Een volwassen flosstouw, een medium maat kong, een zware bal met touw en nog wat stevige speelgoederen.
Grote pret toen ik eenmaal thuis was. Alles wordt met open "pootjes" ontvangen en ze zijn weer even zoet.

Het apporteren van een balletje, maar dat gaat ook al goed met de kong, gaat als een speer.
Knap van zo'n hummel, de meeste pups hebben het al goed door en komen de bal keurig terugbrengen.
Hele lange afstanden zijn het nog niet, ze moeten zich er ook op kunnen focussen.
Maar zolang een balletje in het zicht van een pup blijft, dan gaat het goed.

Ook komen op roepen van een naam, of als je ze allemaal nodig hebt volstaat PUPPIESSSS..., gaat erg goed. Vooral als ze gaan eten.
Het favoriete menu is vleesmix met zalm. Gekookte bietjes vinden ze walgelijk, wortel en appel zijn als fruit en groenten favoriet.

Nog steeds zoogt Kate haar kroost. Onvoorstelbaar! De tandjes zijn vlijmscherp maar ze heeft ze blijkbaar geleerd om voorzichtig te drinken. Ik zie geen schade aan melklijsten en tepels.
Als ze veel bij moeder hebben gedronken, wat wij toch een beetje proberen af te bouwen, hebben ze duidelijk minder trek. Ik weet niet wat er in die melk zit maar het zorgt wel voor een energieboost. Daarna zijn ze helemaal topfit om weer extra streken uit te gaan halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten