maandag 4 januari 2010

Pups dag vierentwintig, een nieuw slaapplekje


Voor Kate hadden we een mand met een dekbed geplaatst in de puppyren.
Ze moest de nacht toch een beetje comfortabel doorbrengen.
Maar die plek, hebben de pups al ontdekt en in beslag genomen.
Het ligt heerlijk, zacht en warm en je kunt er best met een aantal nestgenootjes in, soms wel met zijn vijven tegelijk!!
De tandjes zijn nu doorgekomen en Kate vindt dat niet zo fijn. Soms gromt ze naar haar pups als die te fanatiek hun vlijmscherpe gebitjes in haar tepels zetten.
Morgen gaan we dan ook aan de slag met vast voer. Eerst nog kleine beetjes om te wennen, daarna worden de hoeveelheden allengs groter. De melkproductie van Kate loopt dan langzaam terug en dan is de melk eigenlijk steeds als "toetje" na de maaltijd.
Apporteren wordt nu ook al geoefend. De pups kunnen met iets in hun bek rondsjouwen en dat is een koddig gezicht. Zo'n klein hondje met een speeltje, ze kunnen nu al goed lopen en ze zijn nu ook al gewens aan de voor hen, wat gladde vloer.
Sprintjes worden er ook al getrokken en dat gaat steeds vlugger en je kunt op die manier ook zo fijn een nestgenootje achterna zitten.
Een volgend geliefd spelletje is het in en uit de werpkist klimmen. Het lijkt wel behendigheid voor pups. De in- en uitgang van de werpkist hebben we zo gemaakt dat de op- en afstap minimaal is. Maar je moet het wel goed onder de knie hebben.
Jolee ne Lucy zijn nog steeds er nieuwsierig en laten geen mogelijkheid onbenut om even contact door de spijlen heen te maken. Maar Kate moet er nog niets van hebben. Ze bewaakt haar kroost erg goed en als alle "onrust" mij en haar te veel worden, moeten Lucy en Jolee even naar de bijkeuken. Maar ik ben goed in het omkopen en ik geef ze dus een versnapering mee.
Ik heb nog geen klachten gehoord..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten