dinsdag 26 januari 2010

Pups dag zesenvijftig, Flann Caiti

Zo weer even een individueel stukje over een pup.
Flann staat vandaag even in het middelpunt in dit (b)logje, ja is het nu blog of log???
Maar dit terzijde.


Flann is onze kleine schreeuwlelijk. Een snoepje om te zien, maar ze is "vocaal" zeer sterk aanwezig.... Als madame iets niet zint, dan kan ze een luide keel opzetten!! Het bezoek heeft hier al van mee kunnen genieten en vonden niet dat ik overdreef.
Wat moet dat later worden in de maatschappij, denk ik dan bij mijzelf.


Er bellen of mailen nogal wat mensen die interesse hebben in dit portretje. Ja het is een schatje op de plaatjes, maar er zit ook een kop op. Ze is zeer alert, schrander en verveelt zich snel.
Je moet al van goede huize komen om hier vorm aan te geven en dit dametje op te voeden.


Bovendien heb je van die geinteresseerden die er een leuk fokteefje in zien.
De kleur is blijkbaar belangrijker dan het karakter. Tja "kleur" is een hype in de Border Collie wereld. Ik zie het met lede ogen aan en het is aan ons om het kaf van het koren te scheiden als het gaat om het zoeken van geschikte bazen. Het karakter en de gezondheid moeten toch belangrijker zijn denk ik dan.


Maar ik kan aan die kleurtjesmode niets veranderen. Het schijnt soms zelfs al op bestelling te gaan. Aspirant bazen willen een Border Collie met een speciale kleur, een fokker heeft een teefje met de juiste tint en er wordt een reu bij gezocht die de kleur nog versterkt of de kans op een kleur nog groter maakt.


Ondertussen vermaakt Flann zich uitstekend en kan het goed vinden met alle honden hier, ze is op sociaal gebied erg vaardig. Hoe ze zich verder gaat ontwikkelen weten we natuurlijk niet.
Wel weten we dat eventuele bazen, sterk in hun schoenen moeten staan en een strikte opvoeding met heel veel afleiding moeten bieden.


Flann is dus beschikbaar, maar alleen als er echt goede bazen komen die uit het juiste hout gesneden zijn.


De foto's zijn weer van Liesbeth!!3 opmerkingen:

 1. En ik maar denken dat Flann bij jullie zou blijven...

  Ik geloof ten zeerste dat er veel mensen voor haar bellen, ze heeft een leuk kopje en ja met zulke prachtige ouders moet je daar gewoon voor of op vallen.

  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sonja,

  Bij de workshop van afgelopen zaterdag stond een caddy geparkeerd met de volgende tekst erop.
  Brains before beauty. Helemaal mee eens en jullie gelukkig ook, dat niet iedereen maar een pup mee kan nemen. Succes met het vinden van nieuwje baasjes voor dit prachtige nestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en ik maar denken dat Eduard de broek aan had bij jullie ;-)

  Maar het gaat vast lukken met dit zeer leuke nest!

  BeantwoordenVerwijderen