vrijdag 15 januari 2010

Pups dag vijfendertig, opvoeden door Kate en een portretje
Kate heeft de opvoeding strak in de hand! Er worden geen malle fratsen geduld en onbehoorlijk gedrag wordt dan ook snel afgeleerd.
Op de omderste foto is dit goed te zien.
Moederhonden doen dat in onze ogen misschien wat "ruw" het is ten minste wel effectief.
Vaak wordt zo'n pupje pootje gelicht en op de rug gelegd. Maar de kop van het hondje in de moederbek nemen is ook een beproefde methode.
Jolee is echt helemaal in haar nopjes met de kleintjes. Ze heeft er een hele kluif aan want ze mogen nu vaak "vrij wandelen". Dat moet ook wel want ze hebben nu echt de vrijheid ontdekt.
Als er één hondje kan gillen en jammeren om uit de puppyren te mogen dan is dat wel Cody!!
Hij kan dit ook rustig héééél lang volhouden......
Gelukkig duren de vrij wandel sessies door de huiskamer nog maar kort, na een kwartier zijn ze echt óp en moeten ze een slaapje doen. Dat kan overal zijn, als ik een pupje uit het oog verloren ben, ligt hij of zij meestal onder de bank.
Het portretje van één van de pups vond ik zo schattig, ze zien er zo allerliefst uit, maar schijn bedriegt... Het zijn handenbinders en aan het einde van de dag ben ik nu ook wel erg moe.
Ik begrijp niet dat er fokkers zijn die vijf of zes maal per jaar een nest hebben en dan ook nog tijd en aandacht moeten besteden aan hun andere honden, het huishouden en de visite. Of je hebt een ijzeren gestel en een tomeloze energie of je doet het allemaal maar half half...
Dat is dan ook één van de redenen dat we maar af en toe een nest hebben, het is "hondsvermoeiend"!!!!

1 opmerking:

  1. Wat gaat dit toch snel sonja.......!!!!

    Tis op en top genieten van alle verhalen en de geweldige foto's.

    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen