zondag 3 januari 2010

Pups dag drieentwintig, grote verhuisdag
Weer een "mijlpaal"in het leven van de vier knullen en de kleine meid.
Vandaag was het grote verhuisdag. Van de studeerkamer naar de woonkamer.
We schikken allemaal wat in, schuiven wat met meubels en hebben het enorme gevaarte, de puppyren, opgezet. De werpkist moest er ook nog in. Een veilig en vertrouwd plekje voor de pups en een hoekje waar Kate zich met haar pups kan bemoeien en ze ze kan voeden.
Voor de andere honden ook een aanpassing, want ze moeten zich keurig gedragen nu de pups in de woonkamer zijn. Druk gedrag en eindeloze bemoeizucht is een beetje teveel van het goede en Kate vindt dat niet fijn.
De oudste honden weten het al, maar voor Jolee en Lucy is het nog wel even wennen.
Na de installatie van de werpkist in de puppyren, moesten de pups er aan geloven. Dat is een vreemde situatie..... Sommige pups hebben hier meer moeite mee dan anderen en zitten het op een luid gepiep. Gelukkig is Kate in de buurt om ze gerust te stellen. Maar Kate wilde na een korte periode zelf wel eens zien hoe de pups het deden zo in de ren. Het is nét alsof ze wil aangeven dat ze het ook een beetje zelf moeten gaan ervaren en dat ze hun stress zo snel mogelijk moeten overwinnen.
Daar gingen ze dan, uit de werpkist en de wat grotere ruimte in. Het verbaasde me niet erg dat Flann als eerste uit de bak klom en de nieuwe setting ging verkennen. Onverschrokken ging ze "op pad". De kranten die we hebben neergelegd in een deel van de ren, werden meteen al geinspecteerd. Goed zo Flann, nu nog een plas en je bent een grote meid. En ja hoor, madam ging een keurige plas doen, maar niet op de krant!
Het driekleurtje was de volgende die de grote ontdekkingsreis ging aanvangen. Het beviel hem ook wel.
Daarna kwam de rest, het pad was door de broer en zus met de meeste lef al geëffend en samen sta je sterker.
Natuurlijk was het voor Jolee en Lucy ondoenlijk om niet even te gaan kijken.
Vooral Jolee is er helemaal mee in haar nopjes, ze ging naast de ren liggen en zo kun je via de onderkant zo fijn snuffelen aan de pootjes van je halfboers en je halfzus. Flann ontdekte Jolee al meteen en ze stonden neus aan neus door het gaas en de spijlen van de puppyren.
Lucy wordt op afstand gehouden door met name haar vader. Pat heeft een hele beschermende wol in het hele gebeuren en laat het niet toe dat ze te druk wordt, te veel gaat fixeren op de kleintjes en Lucy krijgt nu regelmatig een uitbrander van haar pa Pat.
Phoebe heeft de mand in gebruik genomen die in de buurt staat van de ren, ze houdt een oogje in het zeil. Mór heeft geen belangstelling, zij ligt bejaard te zijn onder de eettafel.
Nuala houdt zich ook op de vlakte. Kate vindt al die overmatige belangstelling immers maar niets en Nuala heeft dit goed in de gaten en ze past zich keurig aan.
Na de eerste onwennigheid is het nu rustig en Kate ligt in de puppyren en de pups hebben hun werpkist opgezocht voor een slaapje na een vermoeiende dag.2 opmerkingen:

 1. Wauw!! Zoveel mooie foto's en wat mooi weer vertelt over alle belevenissen van de afgelopen dagen! Ik was bijna langs gekomen vandaag, maar bij Beilen (kwam uit Hgv) was het ineens ook nog mistig, dat het me beter leek om door te rijden naar huis. Ik wil ze zo graag even weer zien! Kom heel gauw langs hoor, denk dinsdag na het werk.
  Gelukkig kan ik hier mee genieten..
  liefs Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Sonja wat gaat dat snel zeg, niet te geloven....

  En wat een nieuwe avonturen al.

  Ik hoop dat we snel langs kunnen komen.

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen