maandag 25 januari 2010

Pups dag vijfenveertig, veel leren van een grote halfzus


Lucy is één van de schakels in het hele opvoedingsgebeuren. Ze neemt haar taak erg serieus en besteedt er veel tijd aan. Fijn voor Lucy, want ze kan er erg goed haar energie in kwijt.


Hoe groter de pups nu worden, hoe duidelijker de "hondentaal" is. Het gebit speelt hierbij een belangrijke rol!! Hoe meer tanden je ziet en zeker de tanden en kiezen in de bovenkaak, hoe serieuzer het is. Het betekent in hondentaal, "pas op, tot hier en niet verder!!!!".


Op de bovenste kiek zie je een pup die iets doet wat niet door de beugel kan, waarschijnlijk loopt de pup te veel in de weg en Lucy geeft een waarschuwing.


De tweede foto toont dat het Lucy nu echt menens is en dat de pup moet opzouten! De pup deinst iets terug, maar komt binnen enkele seconden weer terug naar Lucy.


Hardleers die pup, dus wordt fase drie ingezet, het over de snuit heen bijten met alle tanden bloot. De laatste foto toont dit erg mooi.


Het ziet er misschien wat ernstig uit, maar het is echt hondentaal op en top.
De pups leren in deze laatste weken heel erg veel van de andere honden en nog steeds van hun moeder. Die laatste fase is echt enorm belangrijk.

1 opmerking: