zaterdag 16 januari 2010

Pups dag zesendertig, de werpkist is weg, wennen aan de bench!

Vanavond heeft E. de werpkist weggehald, het werd tijd want het ding is vrij groot in de puppyren en de pups groeien als kolen.
De schroefboormachine werd erbij gehaald en dat was ook weer zo'n nieuwe ervaring, een beetje spannend, maar best wel leuk!!
Hup, daar ging het ding in onderdelen weer naar zolder. Misschien tot een volgende keer.
Daar voor in de plaats is nu een een bench gekomen. Zo kunnen de pups vast wennen aan zoiets nuttigs. De bench moet een fijne en veilige slaapplaats worden en hoe eerder ze aan zo'n plekje gewens raken hoe beter. Het moet niet zo zijn dat als ze eenmaal verhuizen naar hun nieuwe eigenaren, ze opeens geconfronteerd worden met iets wat ze echt niet kennen.
Natuurlijk was Flann er als de kippen bij om het eens goed te onderzoeken. Het deurtje kan zo fijn heen en weer bewegen..... de spijltjes nodigen uit om in te bijten, ook fijn als je toch graag alles onderzoekt met je bek.
De pups zijn het grootste deel van de dag buiten de puppyren geweest.
Ze hebben nu volop kennis genomen van de andere honden. Jolee is nu hun extra moeder!
Jolee zoekt een plekje op, het liefste op de grote slaapplaats voor de honden in de keuken en de pups komen dan allemaal op en naast haar liggen. Jolee ligt nu uit te rusten in de bijkeuken in haar mand, ik ging zojuist even kijken en zag dat ze een klein pluche konijntje, wat op de wasmachine aldaar lag, had gepikt en daar ligt ze nu mee in haar mand!!
Ook Lucy kan wat geduldiger omgaan met de kleintjes en zelfs Pat is erg tolerant.
Kate zoekt wat rust op en wil vaak bij Phoebe in de buurt zijn in de studeerkamer.
'Mór heeft het best moeilijk, Mór hoort slecht en ze verneemt de pups dus pas als die al over haar heen walsen of een staartpunt pakken, Mór schrikt daar erg van en geeft een fikse snauw.
Dat gebeurt per pup maar één maal! Het is blijkbaar zo'n sterk signaal dat ze er voldoende van leren.
Ook Nuala vindt het allemaal erg lollig, maar als de pups te opdringerig worden, kiest ze het hazenpad, door op de bank te gaan liggen.
Vandaag was er weer visite, Liesbeth en Martine onze frisbeemaatjes kwamen langs.
Helaas was de batterij van de nieuwe camera van Liesbeth bijna leeg. Morgen komt ze weer, wat een goed excuus om langs te komen!!!!!
Verder zijn de pups vandaag gewogen, dat is een hele klus, want een pup zit niet stil en het is daardoor een hele toer om ze goed te wegen. Maar het is gelukt gemiddeld genomen wegen ze nu allemaal zo'n drie kilo. Wat een resultaat na vijf weken. Ik zie ze dan ook groeien, voor de visite is het iedere keer helemaal een "schok".Geen opmerkingen:

Een reactie posten