woensdag 13 januari 2010

Pups dag drieendertig, het eten.

Ik ben nog al in de weer met voedselbereiding voor de pups (en de andere honden).
Ze eten hier vers voedsel, dus geen brokken en het wordt in de volksmond "barf" genoemd, het heeft nu zelfs een werkwoord gekregen namelijk "barfen". Barf betekent: "bones and raw food".
De visie die er achter zit is dat natuurlijke voeding voor een hond, voor het grootste deel bestaat uit botten, vlees en vis.
In brokken zitten vaak heel veel granen. Die granen zijn goedkoop vulmiddel, maar de hond heeft er slechts een beetje van nodig..
Nadat wij er achter kwamen dat Kate allergisch is, voor brokken, welk merk dan ook, stapten we over op kant en klaar vers. Maar met zeven honden is dat een begrotelijke zaak. Dus we slaan nu grote hoeveelheden botten, zalmresten, vlees, orgaanvlees en pens in.
Een deel van het dagelijkse menu bestaat uit groenten en fruit. Voor de volwassen honden is dat gewoon rauw en dat gaat in de keukenmachine. Je hebt dan binnen een mum van tijd een lekker prutje.
Bij het vorige nest merkte ik dat de rauwe fruit- en groentenmix toch niet zo enthousiast werd ontvangen. Nu kook ik even heel kort de fruit en groenten en haal er daarna even de staafmixer doorheen.
Op de bovenste foto zie je dan ook een pannetje met wortel, appel en een klein beetje boerenkool, rijk aan ijzer!
Op de tweede foto zie je Arrigo de zoon van Dano, Dano is weer een broer van Mack, de vader van dit nestje. Kun je de familieverbanden nog volgen?
Arrigo gaat helemaal op in het knagen op zijn bot. Hij is er duidelijk mee in zijn sas.
Ook voor het gebit is het knagen op botten een goede zaak. Het houdt de tanden plaquevrij en ook voor het tandvlees is het erg goed.
Nog een fijne bijkomstigheid, je hond heeft wat te doen! Met zo'n bot ben je wel even bezig!!
Na al die maaltijden vallen de pups in slaap. Het liefste met zijn allen in de werpkist, de kleedjes liggen lekker overhoop.
Ik kan dan nog even alle laatste poep en pies gaan ruimen en een sopje door de puppyren halen.
Want wat je er in stopt, komt er voor een deel natuurlijk ook weer uit....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten