vrijdag 1 januari 2010

Pups dag éénentwintig, Gelukkig 2010!

De puppen hebben de overgang van het oude naar het nieuwe jaar goed doorstaan.
Kate blijft onverstoorbaar kalm en laat zich niet van de wijs brengen door de knallen en de kruitdampen. De angst die sommige honden hebben heeft zij dus niet en ze kan het dan ook niet over brengen op haar kroost.. Gelukkig maar.

Onze Pat is doodsbang voor vuurwerk, onweer en het getrippel van muizen over het plafond in de bijkeuken. Daar hebben we van alles geprobeerd aan te doen, maar al onze inspanningen zijn niet gelukt. Homeopatische druppels, rust geven in een bench, afleiding geven, negeren, trainen met knalletjes om hem zo te laten wennen, niets mocht baten.
Nu zoeken we onze toevlucht in zwaardere medicatie en dat helpt redelijk. De angst is er wel, maar het wordt wat afgeknepen. Maar het blijft een lastige tijd.

Vandaag hebben we nog een oliebol gegeten, een lange wandeling gemaakt in het besneeuwde bos en we zijn bezig met het opzetten van de puppyren. Die moet altijd eerst schoon en daarna moeten we hem voor de eerste periode nog bekleden met gaas. De spijlen zijn nét iets te wijd voor een nog klein puppylijfje. Nog even werk aan de winkel!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten