zaterdag 2 januari 2010

Pups dag tweeentwintig, fijn om broers en een zus te hebben!

De pups zitten nu echt in de fase van het ontdekken van elkaar en het trainen van sociale vaardigheden. Het wordt wel een beetje een ééntonig verhaal zo.
Maar ik zal proberen om het op te leuken met een nieuwe ontdekking die de pups vandaag gedaan hebben, namelijk het snuffelen onder de staart van een soortgenoot.
Honden hebben nu eenmaal die gewoonte en dat moet je ook vroeg leren.
Als hond dien je dit wat omizichtig te doen... Nooit zomaar zonder enige inleiding onder een staart duiken, maar dat altijd inleiden met gepast gedrag, zoals wat om elkaar heendraaien, de bek besnuffelen en vooral niet te bruusk te werk gaan. Dat geeft echt geen pas en dat zou hetzelfde zijn als onbekende mensen elkaar zouden tegenkomen en je je passant recht op de mond zou zoenen.
Op de foto's is al steeds duidelijker te zien dat de vachtjes langer worden. Bij het ene hondje gaat dat wat sneller dan bij de ander.
Wat ik vandaag ook heb gemerkt is dat ze gaan "rennen" en om hun as heendraaien en vervolgens weer een spurtje nemen. Een maf gezicht!! De pootjes kunnen het lijfje amper dragen, het is nog allemaal niet optimaal in verhouding, wat ervoor zorgt dat er nog onbalans is. En dan zie je van dit malle gedrag.
Vandaag alweer bezoek van een aspirant pupkoper. We kennen hem en zijn gezin al van eerdere ontmoetingen op het trainingsveld met Lucy en Jolee. Leuke mensen met border collie ervaringen. Het zou fijn zijn als één van de reutjes daar gaat wonen, want dan blijft hij lekker een beetje in de buurt. Maar het is aan hen, er moet bovendien een geschikt hondje tussen zitten.
Over karakter valt nu nog zo weinig te zeggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten