donderdag 14 januari 2010

Pups dag vierendertig, de grote halfzus
De pups mogen nu regelmatig even spelen en ravotten buiten de puppyren, het deurtje gaat dan open en de heren en dame kunnen dan met behulp van een afstapje de woonkamer in banjeren.
Dolle pret is dat, je ziet ze denken "ha, we hebben de ruimte en nu gaan we rennúhh".
Maar dat geopende deurtje is ook een uitnodiging voor de immer nieuwsgierige Jolee.
Nog voordat de pups op onderzoek kunnen gaan in de woonkamer, gaat Jolee bij ze op visite.
Op de onderste foto's zie je dat de pups al aardig manieren hebben geleerd. ze likken Jolee voorzichtig aan de bek. Een teken van rangorde, een ranglagere stelt zich gepast op tegenover een ranghogere hond en daar zijn zo de manieren voor.
Jolee laat het allemaal wat gelaten over zich heen komen. Je ziet aan haar expressie dat ze wat ambivalent gedrag vertoont. Ze vindt de pups enig, maar is ook beducht voor Kate die alles tot voor kort scherp in de gaten hield en een fikse vocale oorvijg uit kon delen aan te nieuwsgierige roedelgenoten.
Ook zijn de pups erg geinterresseerd in de buik van Jolee, misschien is daar wel melk te halen. Helaas, die vlieger gaat niet op! Wel is Jolee op haar manier bezig met moederzorg, ze likt zelfs plasjes op.
Lucy is een halfzus om echt mee te stoeien en te ravotten, Lucy laat de zogenaamde "spelboog"zien, door de voorpoten zakken en kont in de lucht. Het is uitnodiging tot spel.
De pups doen dat ook en ook naar Lucy! Een koddig gezicht zo'n heel klein hondje tegenover zo'n grote hond.
Nuala raakt helemaal door het dolle van al die kleine hondjes, ze maakt maffe sprongetjes en gaat een spurtje aan met een pup.
Voor Pat zijn de pups iets wat zijn drijfinstinct aanjaagt. Het liefste zet hij ze allemaal op een kluitje. De pups begrijpen daar niets van en het is dan ook beter om Pat even af te zonderen.
Voor Phoebe en Mór geldt dat pups voor hen "lucht" zijn en dat pups hen moeten respecteren.
Gaat dit niet goedschiks, dan volgt er een stevige grauw.... Een pup schrikt dan en druipt af.
Maar meestal laten we het niet zover komen. We zetten de senior dames dan ook apart.
Wel zo veilig en met vijf pups los op de vloer heb je ogen en handen tekort om ze allemaal in de smiezen te houden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten