donderdag 21 januari 2010

Pups dag éénenveertig, de andere honden en het zindelijk worden


De pups groeien hier op met veel soortgenoten en met poes Mies.
Mies is een overschrokken kat die het helemaal niet erg vindt om zich te laten besnuffelen door kleine hondjes. Worden ze te opdringerig, dan slaat Mies voorzichtig een pootje uit en dat is vaak wel afdoende!

Sommige honden hebben wel heel veel plezier in de pups, Jolee is daar een goed voorbeeld van.

Ook Lucy draagt haar steentje bij, maar dat is lastiger op de foto te zetten, want haar spel is drukker en onstuimiger. Leg dat maar eens vast.... dat gaat dus bijna niet.


Jolee zoekt de pups echt op en laat heel veel toe. Het is een schattig gezicht als ze samen met één twee of meer pups aan het stoeien is.
Zo klein als dat ze zijn, de pups doen hun plasjes al keurig op de kranten die we hebben neergelegd. de "hoopjes" doen ze er ook wel vaak, maar soms gaat dat wel eens mis en lopen we er met de keukenrol achteraan.
We sjouwen dan ook hele pakketten met dit handige papier naar binnen.
We hebben gelukkig een hele voorraad krantenpapier gespaard en ook andere mensen doen dit voor ons. We zien dus steeds oud nieuws voorbijkomen als we een vers laagje dagbladen neerleggen. Zo zien we aanbiedingen voor kerstdiners, kerstbomen en feestverlichting, weer voorbijkomen. Raar hoor, het lijkt nét of we niet uit de kersttijd geraken.


Vandaag kwam Gesien onze frisbeetrainster langs. De puppen werden deskundig getest op hun karaktertjes en Gesien vindt het leuke en open pups die weinig van elkaar in karakter verschillen. Dat was fijn om te horen, we zien en bemerken dit zelf ook wel, maar het is prettig als dit toch bevestigd wordt.


Na het weekend worden ze voor het eerst ingeënt en komt de dierenarts bij ons langs.
Dat is prettig, want het autorijden vinden pups vaak verschrikkelijk, ze joelen wat af als ze met elkaar in de auto zitten en ze raken gestressed van elkaar. Het autorijden doen we dan ook altijd per pup samen met de moederhond. De ritjes zijn dan heel kort. Het is een kwestie van wennen en dat moet je langzaam opbouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten