donderdag 8 april 2010
Smeerleverworst.......
We zijn bezig om Jolee aan het frisbeeën te krijgen.
Dat valt voor den drommel niet mee zeg! Deze week had ik al geprobeerd om de frisbee in te smeren met smeerkaas, maar dat had nog weinig succes.
Ze is blijkbaar niet erg onder de indruk van de smeuiïge variant van de goudse lekkernij.
Dus een alternatief middel ingezet. En wel in de vorm van smeerleverworst.
Jolee ging ietsjes enthousiaster naar het weiland waar we sedert vandaag weer de sport beoefenen. Eerder maakten we gebruik van de zandspeelplaats bij Elp, maar de ervaring leert dat bij stijgende temperaturen we worden opgegeten door de knutten.
Het setje van zes frisbees lag al klaar voor Jolee.
Ik smeerde telkens een veegje leverworst in de frisbee en deed "rollertjes" over de grond. Dat was redelijk succesvol, de lucht van leverworst is blijkbaar spannender dan het aroma van smeerkaas.
Steeds ging Jolee achter een rollende frisbee aan en mocht ze het schijfje aflikken.
Dat ging per frisbee beter en ze krijgt op die manier de smaak (hopelijk) te pakken.
Als afsluiting werd de laatste frisbee ingesmeerd met extra veel leverworst, de jackpot dus!!
Jolee is zo'n hond die moeilijk te porren lijkt voor spelletjes.
Ze heeft wel een passie voor schapen!! Zodra ze in het weiland is en ze krijgt de kans, dan gaat ze er ook achter aan. Maar trainen met onze eigen schapen doe ik niet. De Wensleydale's zijn te groot en te lomp en redelijk stressgevoelig.
De kans dat ze zich blesseren is erg groot en dat is dus geen optie.
Als ik met haar zou willen trainen dan zal dat ergens anders moeten.
Het ontbreekt aan tijd om daar met haar iets mee te gaan doen.
Voorlopig gaan we dus even door met het enthousiast maken voor de frisbees en andere spelletjes.
(Liesbeth heeft de foto's gemaakt, dank je wel!!)
Overigens is smeerleverworst niet te versmaden op een bruin bolletje.
Met gewone smeerleverworst kun je nog wel een lekker en culinair truucje uithalen.
Men neme een hoeveelheid (bolletje) smeerleverworst. Meng dit met een ragfijn gesnipperd uitje, een beetje versgemalen zwarte peper en een beetje (eetlepel) tomatenketchup om het wat smeuiïger te maken.
Goed mengen met bijvoorbeeld een vork, maar het gaat ook goed met de staafmixer.
Even in de koelkast zetten zodat de smaakjes goed met elkaar "melangeren".
Bruine bolletjes verwarmen in de oven en besmeren met de aangeklede smeerleverworst.
Bon appetit!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten