donderdag 8 april 2010

Applaus voor Lucy!!!!!!!!!


Soms sta je versteld van het leervermogen van een hondje.
En bij Lucy is dat zeker het geval! Lucy is een typetje wat veel uitdaging nodig heeft. Schrander, oplettend en daardoor vaak erg bezig met dingen die wij weer niet zo prettig vinden. Het opdrijven van kat Mies is zo'n bezigheid waar ze zich overmatig op kan focussen. Ongewenst gedrag en moeilijk af te leren...

We zijn een paar weken geleden dan ook begonnen met de frisbeelessen voor Lucy.
Eerlijk gezegd zag ik er nog niet zo veel heil in. Ik wist niet of ze de concentratie op zou kunnen brengen voor de schijfjes en de bedoeling van het spelletje zou gaan inzien.
Maar Lucy heeft me erg verbaasd!

Vanavond mocht ze weer aan de bak en het was dolle pret!
In eerste instantie roken de frisbees wel erg lekker, omdat zus Jolee net daarvoor aan de beurt was geweest en die dingen nog buitengewoon aantrekkelijk waren om te besnuffelen en uitgebreid te gaan likken. Maar Lucy was daar snel van af te brengen en ja hoor daar ging ze... Achter de frisbees aan! En hoe... Uit de lucht vangen ging nu ook en ze apporteert ze zelfs.
Per sessie gaat het beter en sneller.
Ze lijkt er wel voor gebouwd. Het is net alsof het springen en de wendbaarheid er ingebakken zitten.

Lucy glimt van nature al, maar door het applaus en de aanmoedigingen van de rest van de frisbeeclub, glom ze nu nog meer.

Van pure vermoeidheid is ze vanavond op de bank gekropen onder het dekbed bij E. die ziek thuis is. Daar heeft ze ruim een uur liggen slapen. Heel ontspannen en heerlijk warm en knus.

De kiekjes zijn wederom van Liesbeth, mijn dank is groot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten