vrijdag 9 april 2010

Ryeland schapenTja als je een bijzonder schapenras wilt met een hoog "knuffelgehalte", dan kom je al snel uit bij de Ryelands...
Het zijn net teddybeertjes en hun uitstraling is vriendelijk en zo zijn ze ook!

De Ryeland schapen komen oorspronkelijk uit Herefordshire, een graafschap in Engeland. Economisch gezien moest dit ras het afleggen tegen de rassen die meer opleverden, de vleesopbrengst van dit ras was nu eenmaal niet zo spectaculair.
De Ryeland werd dan ook met uitsterven bedreigd en dat was jammer.

Gelukkig raakten er steeds meer hobbyfokkers geïnteresseerd in dit vriendelijke en meegaande schaap, wat weinig eisen stelt en gemakkelijk aflammert.

Heden ten dage zijn er naast de witte Ryelands ook gekleurde schapen van dit ras te vinden.

De wol is van zeer goede kwaliteit. Zeker de wol van de eerste scheringen van de dieren levert een prima wol die geschikt is voor de handspinners. Het is zelfs vergelijkbaar met wol van het Merino schaap. Als je de foto van dit ras bekijkt, zie je ook wel overeenkomsten met de Merino!

De Ryeland is vooral gewild bij mensen die hobbymatig schapen houden. Het is een goede keuze voor hen, want het is een genakkelijk ras wat vitaal is en met zijn vriendelijk karakter een fijn schapenras is voor de hobbyfokkers.

1 opmerking:

  1. wow ze hebben wel een geweldig uiterlijk :) erg knuffelbaar!!

    BeantwoordenVerwijderen