donderdag 29 april 2010

Kadootje



Vriendin Liesbeth nam vandaag een kadootje voor me mee. En ik ben er helemaal blij mee!!
Ik kreeg een enorme hoeveelheid koolrabi plantjes die ik morgen in de moestuin ga planten.

Koolrbi is (bijna)een vergeten groente en dat is totaal onterecht.
Deze groente is namelijk erg lekker en op het internet zijn vele recepten te vinden die iets extras toevoegen aan deze groente.

Het is een beetje een maffe plant, het is een soort knol die bovengronds groeit en als een soort satelieten hier en daar stengels met bladeren heeft.
Heb je een plekje over in je tuin dan kan je deze 'teelt' heel goed toepassen.

Koolrabi groeit relatief snel en is het lekkerste als je hem jong oogst, dus niet wachten totdat het een megaknol wordt. Dan wordt hij vlezig en minder smakelijk.

Een klein receptje voor koolrabi...
Ondoe de knol van blad en stengels. Snijd hem in plakjes en kook die een vijftien minuten. Maak een kaassausje van een rouxtje (boter, melk en tarwebloem) en voeg daar geraspte oude kaas aan toe. Giet de koolrabi af en dien die op in een schaal en giet de kaassaus over de koolrabi. Lekker met gekookte nieuw aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen