donderdag 20 mei 2010

Phoebe's nazaten (en update Phoebe)Op de foto zie je Abbygael, Dano en Arrigo. Allemaal nakomelingen van Phoebe en wat mij opvalt is dat ze allemaal in de blik en oogopslag hetzelfde hebben als Phoebe.
Vriendelijk en een beetje olijk.

Die blik brengt me op het oog van Phoebe, een dik, rood en soms wat tranend oog.
Zoals je misschien in de vorige blogjes over dit onderwerp hebt kunnen lezen zijn we al naar de dierenarts geweest en heeft Phoebe een antibiotica kuur en prednison gekregen. Helaas het heeft niet mogen baten. Even leek het erop dat er wat verbetering in zat, maar dat was van heel korte duur.

Vandaag hadden we een afspraak met de oogspecialist en het vonnis is geveld.
Phoebe heeft een tumor achter het oog. Of het kwaadaadig is of goedaardig, maakt in dit geval niets uit. Het groeit door en is niet te opereren....
Zolang Phoebe zich comfortabel voelt en is, doen we niets. Maar hoelang het goed gaat weten we niet.

We gaan nu haar laatste tijd met haar in. En we gaan die laatste tijd voor haar speciaal maken. Dus leuke dingen met haar alleen doen. Ijsjes eten bij Fledderus in Hooghalen, voor Phoebe ook een ijsco met dubbel slagroom. Wandelingen apart met haar zodat ze alle aandacht krijgt, lekker eten, de spelletjes die ze zo leuk vindt en noem maar op.

Als ik me voorstel dat we straks de moeilijkste beslissing moeten gaan nemen waarvoor je als baas van een huisdier komt te staan, dan hoop ik dat ik sterk genoeg ben.

Phoebe is één van de honden die me heel erg aan het hart gebakken is. Ze is een heel speciale en bijzondere hond. Schrander, lief en nog nooit moeilijk geweest.

Ik ben blij dat Seanan, die een kleinzoon van haar is, hier gebleven is. Het was niet gepland, maar het heeft zo moeten zijn. Hij heeft heel veel van zijn oma.

Wij zullen straks Phoebe heel erg missen.....

(Wendy bedankt voor de mooie foto!!)

4 opmerkingen:

 1. Grrr wat een rotbericht over Phoebe, de tranen schoten letterlijk in mijn ogen. Inderdaad lekker genieten van jullie mooie meisje, leuke dingen doen en alles doen wat eerder nooit mocht.
  Heb ik met Angel in November ook gedaan, en dat was leuk, en ik weet er nog elk ding van.

  De foto die ik je stuurde kwam dus op een mooi moment als ik het zo lees. Ook ik vind dat ze veel weghebben van Oma. En Daan ja 2 druppels water behalve de kleur.

  Ik hoop phoebe nog te zien als ik terugkom van vakantie.

  Sterkte daar.

  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, wat een naar bericht hebben jullie gekregen, fijn dat jullie nog de kans krijgen om allemaal leuke dingen met haar te doen. Ik wens jullie nog hele mooie dagen met haar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte, hoop dat jullie nog een hele fijne tijd met haar zullen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen heel erg bedankt voor de lieve reacties!
  Het geeft steun als mensen aan je denken en meevoelen.

  Met Phoebe gaat het naar omstandigheden goed, ze is lekker buiten als ik daar ook ben en ligt dan onder de vlierstruik. Haar favoriete plek!

  Ik wist dan ook vandaag opeens dat we haar daar zullen gaan begraven als het eenmaal zover is...
  Gek dat je opeens dat soort practische ingevingen krijgt. Misschien laten we haar eerst cremeren en dan zal ik Vitorina vragen om een potje te maken om haar as in te doen die we dan diep onder de grond stoppen. Ik weet het nog niet precies, maar het denken aan dit soort dingen gaf me ook een zeker gevoel van rust.
  Wat zit een mens toch raar in elkaar
  (of misschien zit ik wel raar in elkaar)

  Ik vind het moeilijk om de dag door te komen, er zit een drukkend gevoel van verdriet om me heen.
  Kijkend naar haar besef ik iedere keer dat ze er straks niet meer zal zijn.... Ik zal haar zo gaan missen!

  groet van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen