maandag 10 mei 2010

Geduld is een schone zaak!!



Op de foto zie je Jorien. Oké het is geen schoonheid. Sterker nog ze is oerlelijk!
Maar ze is nu geschoren en dan ziet ze er al weer toonbaarder uit dan op de foto die ik overigens vorig jaar maakte.

Jorien is vaak de eerste ooi die aflammert. Maar dit jaar heeft ze besloten om als hekkesluitster te gaan fungeren waar het het aflammeren betreft. Er is nog steeds geen lammetje of lammetjes.....

Al weken staat Jorien binnen, we hebben haar op stal gezet omdat ze slepende melkziekte had en dat is iets waar je wat aan moet doen.

Jorien maakte de laatste dagen een doffe indruk. Dus we hebben vandaag de veearts maar weer gebeld.....
Catarien, de vlaamse "vet" stond een kwartier later al op de stoep. Dat was lekker vlug. Ze constateerde dat Jorien weer een lichte vorm van slepende melkziekte aan het ontwikkelen was en we gaan dus weer met de propyleenglycol aan de gang.
Gelukkig gaat het eten wel redelijk.

Catarien had nog nooit zo'n groot en breed schaap gezien. Ze schrok er een beetje van. Ze heeft weliswaar al kennis gemaakt met onze Wensleydale's, en weet dus hoe groot ze zijn, maar Jorien spant wel de kroon.
We kunnen al voorspellen dat het een meerlingdracht is. Waarschijnlijk zitten er drie lammetjes in de buik van Jorien.
Met als gevolg dat ze ook heel erg zwaar is en last heeft van haar gewrichten met name in de poten die heel wat moeten dragen.
Er is naast die lichte slepende melkziekte dan ook nog sprake van wat ontstekingen van de knieën. Dus we gaan ook weer spuiten met antibiotica en rimadyl om te zorgen dat ze zich prettiger voelt.

Het jongste lammetje heeft een extra shotje vitamine en een spierversterkertje gehad van Catarien. Het lammetje ( het is dus een ooitje) was ook weer niet helemaal jofel vanochtend. Nu gaat het erg goed en is het al duidelijk gegroeid! Onder de warmtelamp zal ze het wel redden.

Het is nu een kwestie van afwachten en Jorien vertroetelen. Haar uier is nu aan het "volschieten" een teken dat het niet lang meer kan duren.....
Duimen maar op de goede afloop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten