dinsdag 30 maart 2010

Nelly is ziek!
Nelly is mijn favoriet ooi en dit jaar gaat het allemaal niet naar wens met haar.
Dat baart zorgen en na de aanblik van haar eergisterochtend toen ik in de stal kwam, besloot ik direct met de veearts te gaan bellen.
Nelly nieste af en toe, maar nu kwam er uitvloeiïng uit haar neus en het gaf me een onrustbarend gevoel.

Mijn ervaring leert dat schapen die al een beetje ziek tonen of waarvan je het vermoeden hebt dat ze niet "comfortabel" zijn, ze vaak al zieker zijn dan je in eerste instantie zou denken.
Menig schapenhouder herkent dit fenomeen, je zou het kunnen omschrijven als een zesde zintuig.

Bellen dus, met de grote veeartsenpraktijk hier in de buurt. We hebben in de loop der jaren al heel wat veeartsen gezien die allemaal een tijd voor deze praktijk gewerkt hebben. Daar zaten goede en minder goede "vets" tussen. Nu hebben we dus een nieuw licht aan het firmament in de persoon van Catarien, de Vlaamse dierenarts.
Ze is doortastend en weet waar ze het over heeft. Kortom een verademing!

Catarien kwam vandaag dus ook weer langs. Gewapend met stethoscoop klom ze over de lammerhekjes en Nelly werd even in de houdgreep geplaatst. De ademhaling was niet goed!! Een beginnende longontsteking en beginnende zwakte. Nelly heeft nu Rimadyl een ontstekingsremmer, een shot vitamine en een kuur antibiotica in de vorm van het middel wat je op de foto ziet.

Met Nelly gaat het nu weer wat beter, gelukkig blijft ze goed eten en ik leg haar uiteraard extra in de watten door het geven van aardappelen en appels.
Haar ooilammetje, wat het trouwens erg goed doet, heeft nu een naam!
Omdat de namen dit jaar beginnen met een C, ligt dit wel voor de hand...
Het ooilammetje heet CATARIEN!!!!!!

1 opmerking:

  1. Toepasselijk naam. Dat verdient ze. Hopelijk pakt het medicijn. Het is maar goed dat jij ervaring hebt en alert ben gebleven. Beterschap voor je favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen