vrijdag 19 maart 2010

Frisbee YEAH!!!!!!!!!!
Ja hoor afgelopen donderdag was het weer zover....
Onze vaste frisbeemiddag op de zandspeelplaats bij Schoonloo.

Het weer werkte ontzettend mee en we hadden er zin in. De honden hebben het al in de gaten als de emmer met schijfjes wordt gepakt en we met een aantal viervoeters die kant opgaan.

Vandaag was het een extra speciale dag voor Lucy en Jolee want deze dames mochten ook mee. Ze hadden natuurlijk geen idee, maar Pat, Nuala en Kate wel. Ze kennen de rit er naar toe op hun duimpje en de spanning is licht te voelen als je die kant oprijdt. Gelukkig hebben ze goed geleerd om hun bekken dicht te houden, want piepen in de auto wordt niet getolereerd!

Liesbeth heeft weer leuke foto's gemaakt van de honden.
Je ziet hier Kate ( de bruine hond) en Nuala in actie.

Kate probeert Eduard op een vreselijke manier uit door de frisbees niet terug te brengen en soms ook niet los te laten. Nu is het terug brengen in deze sport niet altijd noodzakelijk, maar Kate maakt op deze manier haar eigen spelletje en wol graag dat E. er achter aan gaat en de schijfjes op gaat halen. Het kost heel wat overedingskracht en standvastigheid van E. om Kate zover te krijgen dat ze doet wat E. wil en niet andersom.

Nuala is ongecompliceerd en heeft zo veel lol in het spelletje dat je als "handler" er zelf helemaal vrolijk van wordt. Alles wat ik van haar vraag doet ze ook en ze vindt alles leuk. Nuala lijkt geboren voor deze sport.

Pat heeft nu een aangepaste routine, bovendien merken we dat hij de donkere frisbees niet meer zo goed ziet. Ik gooi de schijfjes nu dichterbij, doe wat kunstjes tussendooor en we schaffen speciaal voor hem een setje lichtgekleurde frisbees aan. We hebben de indruk dat het met de lichtgekleurde frisbees beter gaat.

Toen was het tijd om Jolee en Lucy kennis te laten maken met de frisbees.
de beide dames hebben al helemaal geen interesse in het apporteren en we moeten ze dus eerst kennis laten maken met de schijfjes.

Jolee vond het allemaal erg spannend. Ze begon grote cirkels te rennen omdat ze met haar gedrag geen raad wist. De frisbees vond ze maar niets dus maakten we ze leuk door middel van voertjes. Voertje op de frisbee leggen en dan kijken of ze de beloningen wil opeten. Dat ging goed. Toen de snoeperijtjes verstopt onder de frisbees, ook dat ging perfect. Zodra de frisbees gingen rollen, "verloor" Jolee haar aandacht en gng andere dingen doen. Dat rollen is dus net een stapje te ver.
We gaan haar nu thuis enthousiast maken voor dit nieuwe fenomeen. We geven haar eten niet meer in haar bak, maar op een frisbee. Voor Jolee is het allemaal wennen.

Lucy was een stuk voortvarender, we pasten dezelfde methode toe en we merkten dat Lucy al sneller interesse toonde voor het schijfje. Toen ik een paar frisbees liet rollen over de grond en ze er even achter aan ging en wij dol en enthousiast reageerden, snapte Lucy er niets meer van.... Wij deden zo gek!

Het paar minuutjes "werken" met de beide meiden was voor hen zo inspannend dat ze de hele avond voor "jaffa" hebben gelegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten