dinsdag 9 maart 2010

Dit is 'm dan, Chrisje


Vanochtend toen E. uit de nachtdienst kwam had hij er meteen een nieuwe taak bij. Het voeren van het lammetje Chris. Het laatste zakje biest ging er in als koek en Chris had nog steeds honger. Gisternacht had ik hem nog wat geïmproviseerde melk gegeven. Een beetje oplosbiest met drie opgeloste dextrotabletten. Ik kon niets anders verzinnen en beter iets dan niets...

Fluks toog E. naar de plaatselijke agrarische winkel, waar ze alweer in een lachstuip schoten. Ja onverwachte lammerij kan iedereen overkomen, maar wij kunnen toch wel rekenen???? Zeker en daarom hadden we dit ook nog niet verwacht.
Ach laat ze maar kletsen, ze verdienen niet onaardig aan ons als "westerlingen". Twee kilo lammermelk, vier nieuwe zakjes oplosbiest en tien zakken schapenbrok en onze portemonnee is weer een dikke negentig euro lichter....

De schapenhouderij is een dure hobby. De twee kilo lammermelk is nog maar het begin en het zou wel zo mooi zijn als Chris echt bij zijn moeder gaat drinken.
Voeg daar alle voer, entingen, registraties, ontwormingsmiddelen en verdere behandelingen bij en het product wol is eigenlijk spotgoedkoop. Maar hobby mag ook wat kosten zeggen we dan altijd maar.

Chris is een flinke jongen. Hij weegt behoorlijk en is bijzonder tuk op de fles. Bij moeder drinkt hij dus niets of bijna niets. Jammer, maar ik ben al blij dat ze hem niet verstoot en te lijf gaat. Dat komt ook nog al eens voor.

De tweede fles vanochtend ging er in als een speer, een halve fles melk dat is niet niks voor een pasgeborene.
We zien al dat hij is gegroeid en gevulder oogt.

De karakteristieke grote oren zijn op de foto's goed te zien. Ook hebben de lammeren enorme lange stelten. Vind ik het nu echt mooie lammetjes? Nee eigenlijk niet eens. Het schaap is ook al niet al te fraai, zeker de moeder van Chris niet, die heeft gewoon een lelijke kop. Maar daar gaat het allemaal niet om, het gaat ons om de wol.

Nu maar afwachten wat er verder bij de rest van de kudde nog uit "rolt". Hopelijk gewoon overdag en als E. thuis is. Wel zo rustig voor de buren.

5 opmerkingen:

 1. Wat een groot lam. Hij is mooi.
  Leuke foto's, dan heb je er een beeld bij hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Carla, wie?? E. of het lammetje???

  @ Ritha, ja het is echt een flinkerd, met een grote mond want bléren kan hij ook al erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oke, Donkey EN Shrek :-) (van links naar rechts)

  BeantwoordenVerwijderen