zondag 28 maart 2010

Hete bliksem, maar dan rauw en koud.




Voor die mensen die houden van winterse kost is de "hete bliksem" misschien niet onbekend. Zelf vin ik er niets aan, zo'n gestampte prak die weeïg van smaak is en van een consistentie is die ik niet waardeer. Het lijkt op een potje Olvarit, brrrr..

De ingrediënten van een dergelijke maaltijd zijn appels en aardappelen.
Het verdere recept zal ik niet geven. Ik kan deze kost nu eenmaal niet aanbevelen.

Maar de ingrediënten zijn nu precies wat een zieke ooi nodig heeft.
Jorien is na de behandeling van de veearts welsiwaar ietsje opgeknapt, maar het hield niet over.

We moesten haar aan het eten zien te krijgen. Ze lag daar maar stilletjes in een hoekje en ze kwam bijna niet overeind.
Dan ga ik alles uit de kast halen om te zorgen dat er wel gegeten gaat worden.
Een beproefd "recept" is dan geschilde aardapelen in schijfjes en appels, ook in schijfjes. Een schaap kan namelijk wat moeilijk hele grote brokken naar binnen werken.

Het was meteen een succesnummer! Jorien nam na twee seconden snuffelen de inhoud van de bak met "rauwe hete bliksem" tot zich en ze was daarna weer wat levendiger. Haar kop stond nu omhoog en vanavond, na nog zo'n feestmaal, stond ze alweer kuilvoer te nuttigen en contact te maken met haar dochter Nelly. Nelly is haar directe buurvrouw in de stal en hun band is erg groot.

Ik heb dus nu een drie-sterren restaurant op stal! En ben topkok geworden.
Jorien is weer een heel eind opgeknapt en dat doet mij deugd. Als "chef" zie ik graag dat mijn "gasten" het eten lekker vinden.

1 opmerking:

  1. ooh gelukkig zeg dat Jorien dit wel wilde eten en daardoor ook weer wat opgeknapt is! Overigens vind ik hete bliksem ook helemaal niets!
    Hopenlijk is Jorien snel weer de oude!

    BeantwoordenVerwijderen