donderdag 25 maart 2010

Kate en haar dochters.......Kate heeft heel wat te stellen met Jolee en Lucy. Als Kate een bal heeft dan moeten de beide dames zich laten gelden en hangen in hun moeder. Kate laat dat allemaal maar toe en bijt zelden eens echt van zich af.

De beide meiden zitten nu sedert vorige week op frisbeeles. Een leuke sport, ze moeten weer aan de bak met luisteren en opdrachten uitvoeren. De tomeloze energie van Jolee en zus Lucy moet in goede banen geleid worden. We hopen dat als we de beide meiden eenmaal wat sportiefs laten doen, we door middel van spel een leukere baas voor ze zijn en meer ingang tot ze hebben. Vanuit een goede baas-hond verhouding, bereik je nu eenmaal bijna alles met een hondenbeest.
Door de drukte van de afgelopen tijd en de stress die een nestje nu eenmaal met zich meebrengt, raken de puntjes van de I en moeten we er weer aan werken...
In de huis- tuin en keukensituatie betekent dat ze minder ruimte krijgen om bokkestreken uit te halen. We gaan weer terug naar de basis en dat werpt ook al snel zijn vruchten af. Er is wat meer respect voor ons en ze zijn wat gezeglijker.

Om aan de baas en hondband te werken, maakten maakten de dames al vorige week al kort kennis met deze nieuwe aktiviteit en dat was wel erg wennen....

Vandaag was het weer frisbeedag en de zusjes mochten mee.
We hebben versteld gestaan van Lucy die opeens achter de frisbees aanging en het helemaal te pakken had. Zo'n moment daar word je erg blij van. Lucy vond het fantastisch en al na het verlaten van de auto was ze bijna niet meer te houden....
De eerste momenten moest ze nog even wennen, maar daarna ging ze helemaal los.
E. pakte het door middel van de aanwijzingen van Gesien, de trainster, goed aan en zorgde ervoor dat Lucy door middel van een sjor- en trekspelletje aan de frisbee, gefocust raakte op de schijfjes. Ze ziet het als het ware als prooi. Dat werd het begin van een hele geslaagde oefening. Aan het einde van de korte trainingssessie bracht ze zlefs de frisbees terug! Degenen die aan de kant stonden, klapten en riepen en er klonken enthousiaste kreten. Nou dat was spekkie naar haar bekkie. Lucy heeft het ontdekt!!!!!

Met Jolee is het een totaal ander verhaal. Zij is niet onder de indruk van de schijfjes en moet erg wennen. Ze vindt het allemaal erg spannend en dat vertaalt zich in "overspronggedrag" dus totaal andere dingen gaan doen dan die van haar gevraagd worden. Snuffelen bijvoorbeeld, een extra rondje gaan rennen en meer van dat soort dingetjes.
Jolee moet er echt nog de lol van in gaan zien. Dus over naar plan B. We gaan thuis verder met het insmeren van frisbees met smeerkaas of leverworst. De frisbee moet niet meer "eng" zijn, maar leuk worden. En de beste manier om dat te bereiken is door middel van lekkers. Dus de komende weken wordt er bij de Aldi een nieuwe voorraad smeerkaas en leverworst ingeslagen!!!

1 opmerking:

  1. Interessante blog! Ik heb nog nooit een hond met een frisbee gezien. Wt een verschillend karakter kunnen honden dan hebben!

    BeantwoordenVerwijderen