zondag 1 augustus 2010

Emigratie

Sedert afgelopen vrijdag zijn twee van onze ooilammeren geëmigreerd naar Duitsland.
Gelukkig hoefden ze niet zo'n heel eind te reizen.
Het was betrekkelijk dichtbij, Namelijk naar de deelstaat Niedersaksen, die in lichtpaars staat aangegeven op het kaartje.
Al met al was het toch nog wel een reis van een dikke twee uur, maar we hebben wel eens eerder lammeren verkocht en die moesten veel verder weg.

De nieuwe eigenaar is dolblij met zijn twee ooitjes en de dames doen het er erg goed. Volgens de e-mail die ik ontving, hebben ze hun plekje, hun natje en droogje en hun schuilstalletje al gevonden.

In Duitsland is er bijna geen fokmateriaal van dit ras te krijgen en nu is de nieuwe eigenaar nog naarstig op zoek naar een rammetje voor volgend jaar.

De ooien gaan voor verse wol zorgen komend jaar, de vrouw van deze aardige meneer, spint ook en wilde graag wol van het Wensleydale Longwool gaan verwerken.
En als je dan toch een boerderij hebt, dan kun je net zo goed zelf een paar schapen van dit ras aanschaffen.

De moeders van deze ooilammeren, zijn het er niet mee eens! Vooral Nelly was helemaal de kluts kwijt.... Dat is nu weer zo jammer voor zo'n moederooi.
Het liefste houden ze al hun kroost tot in lengte van jaren bij zich.
Maar dat gaat helaas niet. We zoeken wel altijd naar een goede plek voor de lammeren. Maar ja, maak de moeders dat maar eens wijs.

1 opmerking:

  1. Fijn dat ze zo'n goed nieuw tehuis hebben gekregen, sneu voor de moeders, maar ja, het is niet anders.

    BeantwoordenVerwijderen