dinsdag 17 augustus 2010

Bezoek van WendyWendy kwam vandaag langs. Wie is Wendy??? Nou dat is de eigenaar van een zoon en van een kleinzoon van Phoebe.
Maar daar houdt het niet op. Wendy heeft een aantal van onze kruising schapen staan op haar weide's. Zij gebruikt ze voor de training van de wat meer gevorderde Border Collies in het schapendrijven. En daar zijn deze damesschapen uitermate geschikt voor!

Natuurlijk groeit er wol op de schapen en dat was er nu weer vanaf geschoren.
De schapen zijn een kruising van Swifter ooien en een Wensleydale ram.
Vorig jaar zijn de dames voor de eerste maal uit de "jas" gegaan en dit jaar was het dus de tweede maal dat ze dit moesten ondergaan.
De eerste wol was al subliem, het had de fijnheid van Swifter wol, maar dan nog zachter en fijner van structuur en het had de lok of krul in een kleine uitvoering van het Wensleydale Longwool schaap.

Nu hebben we dus te maken met de tweede schering.....
Hoe is de wol?
Tja qua microncount (zachtheid) heeft het ietsjes ingeboet.
Maar daar is wel iets anders voor in de plaats gekomen. En wel de lokken en krullen die nu veel duidelijker en groter aanwezig zijn in de wol.

De wol die in drie transparante zakken is gedaan, glimt me tegemoet.
Het is schoon, zacht en een "plaatje".
Vilters én spinners kunnen hun hart ophalen.

Na een weekend vol met het uitzoeken van beroerde vachten, is dit een kadootje.
Alle wol die niet geschikt is voor verder gebruik en die ik dit weekend heb uitgezocht, ligt nu in de achterbak van mijn Berlingo. Morgen gaat het naar de stort...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten