vrijdag 6 augustus 2010

Handgemaakt is niet goedkoop!Ik krijg nog al eens de vraag waarom mijn garens en de garens van andere spinners zo duur zijn.
Tja. Wat moet je nu met zo'n vraag? Ik geef dan altijd maar als antwoord dat de mensen eens moeten kijken op site's van wolwinkels naar de fabrieksmatig gesponnen garens. Die zijn veelal ten minste even duur en vaak nog duurder.
Kijk maar eens op de prachtige site van ribbels in Leiden. Een hele mooie (web)winkel met heel veel soorten garens van goede merken.

Het handmatig spinnen kost nu eenmaal tijd. De grondstoffen zijn ook niet voor een appel en een ei verkrijgbaar, behalve dan misschien het vachtje van de lokale boer.
De wol moet gewassen, gekaard en soms geverfd worden.
Kortom vele handelingen en energie.

We hebben de discussie over dit onderwerp al eens gevoerd op de Yahoo group, de Doornroosjes, we kwamen allemaal tot de zelfde conclusie. Men wil een exclusief product, maar wil er zo min mogelijk voor betalen.

Maar bekijk het eens vanuit een andere kant. Als u wol koopt van een handspinner en u maakt er een mooi kledingstuk van, dan draagt u dit jarenlang.
U heeft een uniek garen en ook een uniek kledingstuk.

Natuurlijk is een trui of vest van H&M, DiDi, C&A of welke kledingzaak dan ook, goedkoper. Maar dat is appels met peren vergelijken.

Wilt u graag iets zelf breien of haken? Koop dan eens een handgemaakt garentje.
Een garen met een verhaal en met liefde speciaal voor u gemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten