maandag 15 februari 2010

Update van Lizzy ( en van Seanan en Teagan)

Van de "mensen" van Lizzy ontvingen we ook positieve verhalen over deze kleine hondenmeid.
Ze doet al erg haar best op de zindelijkheid en het "af" en "zit" beheerst ze ook al goed. Hulde voor de bazen, zij verzetten veel opvoed- en trainingswerk.

Buiten vindt ze het allemaal erg leuk en er wordt druk geoefend met "komen op bevel". De drukte van het dorp, is nog even wennen, maar dat zal straks vast beter gaan.

Toevallig was de dierenfotograaf in de buurt waar Lizzy woont. Ja zo'n kans mag je niet voorbij laten gaan. Het bovenstaande "staatsieportret" is dus door de dierenfotograaf genomen. Wat een plaatje!

De tweede foto is ook van Lizzy, maar nu in de sneeuw, dolle pret zo te zien.

Met Seanan en Teagan gaat het ook goed. Ze hebben wat dolle momenten ( of eigenlijk half uurtjes)voornamelijk met elkaar, maar daarna zoeken ze zelf hun rust weer op.
Eigenlijk wel heel erg apart, want je zou denken dat het met negen honden hier in huis, wel één groot tumult zou zijn. Maar dat valt me reuze mee...

Het zindelijk worden gaat ook al heel aardig. Ze weten het al een beetje, ze kunnen hun plasjes wat langer ophouden en dat vind ik ook al een wondertje. De concentratie kunnen ze zelfs al opbrengen om met zijn tweetjes een plasje te doen buiten!

Meer en meer zie ik verschillen in karakter. Seanan is wat drukker, sneller afgeleid en wat in zijn koppie zit, zit nergens anders. Nergens van onder de indruk en alles is het onderzoeken waard.
Teagan is veel gematigder. Veel meer een hond zo als Mack. Oplettend en leergierig en met veel "will to please". Teagan kijkt eerst de kat uit de boom en gaat daarna wat voorizchtiger op alles wat nieuw is af.
Twee broertjes en zo anders....

1 opmerking:

  1. wat een geweldige foto's! Wat een mooie pups!! wow! Vooral die kleuren!
    Ze ontwikkelen zich dus erg goed, fijn hoor!
    Nog bedankt voor de felicitaties!!

    groetjes Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen