zondag 20 juni 2010

Frisbee in Drenthe
Afgelopen donderdagavond hadden we de laatste frisbeeles voordat trainer en coach Gesien van een welverdiende vakantie gaat genieten.

Het werd een leuke avond met een moelijke opdracht namelijk het "jammen" oftewel de honden steeds om de beurt vijf verschillende worpen laten doen en dan is er weer een andere combinatie hond met handler aan de beurt.

Om nu eens in het echt te zien hoe het niveau op de wedstrijden is, gingen we vandaag naar de KC Assen alwaar een heuse wedstrijd werd georganiseerd.

Duitse en zwiterse deelnemers waren goed vertegenwoordigd en hun prestaties en de lol met hun honden, was duidelijk waarneembaar. Leuk om dat alles eens te aanschouwen.

Op bovenstaande foto's zie je Pat in actie. Ondanks zijn leeftijd, hij is alweer tien jaar oud, doet hij het erg goed. We leren veel van het werken met een ouder wordende hond, dus veel worpen dichtbij en de dogdance trucjes komen ook nu weer goed van pas. Dat geeft wat sjeu aan de performance. Performance is trouwens een groot woord... zover zijn we nog lang niet. Lol hebben we wel!

Zijn dochter Lucy is een geboren frisbeedame en beweegt zo soepel en snel dat je er versteld van staat. Wat is dit hondje een natuurtalentje! Nu wij nog.
We hebben nog veel te leren en dat hebben we vandaag maar weer eens gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten