dinsdag 17 november 2009

Hoera de stuuker komt!!!!!

Wij wonen in een oude drentse boerderij van rond 1920. Al sinds dat we hier zijn komen wonen, nu zo'n bijna negen jaar geleden zijn we aan het verbouwen. Een enorme klus.
Gek genoeg zijn we eerst begonnen met buiten, het land en de tuin en toen pas zijn we langzamerhand binnen de zaak grondig aan gaan pakken.

Een verbouwingsklus is nooit een op zichzelf staand project in zo'n huis als dit. Kun je in een nieuwbouwwoning nog wel een badkamertje of een halletje "doen" in zo'n oud huis als dit gaat dat niet. Je moet vaak meer doen dan dan je gepland had en een klus is dus al snel een halve verbouwing.
We zijn nu aan de afwerking toe van de studeerkamer. Het kwam er maar niet van en dat betekent in de praktijk dat ik nu al zo'n twee jaar, de computer op de eettafel heb staan, de adminstratie er doe en dat we vaak eten met het bord op schoot. Gezellig is anders, ik vind het ook wel eens leuk om met kaarsjes aan te eten en met een leuk bloemetje op tafel.

De studeerkamer is nu echt aan de beurt, de stuukmeneer gaat dit varkentje even wassen en komt in week 50. Week 50??? Ja dus, net de week dat Kate gaat bevallen.....
Maar de planning kan niet anders en ik zal het wel weer plooien denk ik zo....
En ook al lijkt de stuukmeneer uiterst betrouwbaar, één ding hebben we wel geleerd, bouwmensen houden zich zelden aan afspraken. Meestal loopt het weken uit en hebben we in maart misschien uiteindelijk een nette pleisterlaag op de muren.

Kate is inmiddels tonrond aan het worden, ze heeft eetlust voor tien en haar vacht begint aan de buikzijden plukkerig naar buiten te staan. Kate houdt zich tenminste wel aan afspraken, daar hoef je geen planning mee af te spreken......

3 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk als je eindelijk aan de binnenboel kunt beginnen. Lijkt me inderdaad ook wel eens fijn om gewoon de spullen op hun eigen plek kunt gaan gebruiken. En eten aan de tafel is wel practisch ja!

  Hoe lang is een hond eigenlijk drachtig?! Spannend hoor!!

  groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yeaaah! Super Kate :D
  Maar ook erg fijn als de stuukmeneer echt gaat komen enz. enz. enz.
  Ik zal voor jullie duimen!
  liefs Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kate is nu zo'n bijna vijf weken drachtig en per dag wordt ze omvangrijker.
  Ze is ontzettend aanhanleijk, ze heeft een enorme eetlust, die wij stillen met allemaal lekkere hondendingen zoals verse kippenpoten, eieren en bakken kwark ( Kate eet namelijk "vers" oftewel "barf). "
  Wij hebben al nesteldrang en de puppyspeeldingetjes zijn al ingekocht.
  Binnenkort ga ik nieuwe fleecedekens kopen voor in de werpkist, nieuwe badlakens en meer van dat soort aankleding voor de eerste weken.

  De stuukmeneer zal wel opkijken... Maar ik hoop dat hij ietsje eerder komt. Het is net alsof we het babykamertje niet op tijd klaar hebben...
  Foei en schande.

  Tja en eten aan tafel, zeker met kerst, lijkt me wel erg leuk.

  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen