vrijdag 20 november 2009

Een kies aan een draadje....

Pat heeft altijd iets bijzonders....
Hij is al een hele bijzondere hond, maar dat uit zich óók altijd in eventuele problemen met zijn gezondheid. Het zijn gelukkig nooit ernstige dingen, maar altijd "maffe" zaken.

Vanmiddag bemerkte ik dat hij onder tafel lag te kwauwen op iets wat ik niet thuis kon brengen.
Een vreemd geluid, net alsof hij op een stukje hard bot lag te knagen. Maar even later was het weer over, dus schonk ik er nog geen aandacht aan.

Vanavond lag hij op de bank en toen begon het geluid en het gesmak op het stukje harde materie opnieuw. Toch maar eens kijken.... Zijn "grote" kies die je hier nog zo mooi ziet op de foto, hing half buiten zijn bek, maar het zit nog dusdanig vast aan een aantal stevige "draden" van vlees, dat ik het toch nog niet aandurf om er eens flink aan te gaan sjorren.

Zonde weer van zo'n gebitselement, één van de weing nog fraaie keizen en tanden die hij nog heeft. Zijn gebit heeft heel wat te lijden gehad van zijn pogingen tot uitbraak uit benches. Hij heeft er twee gesloopt in zijn leven en dat heeft hem heel wat tanden en kiezen gekost. Waarschijnlijk is de kies die hij nu gaat verliezen ook al "een zwakke broeder" en was het gewoon wachten op het moment dat deze er uit zou gaan vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten