maandag 23 november 2009

Een kies aan een draadje.... deel twee

De kies van Pat bungelde nog steeds aan de draadjes van vlees. Geen gezicht en geen gehoor. Ten eerste hing de kies af en toe half uit zijn bek en ten tweede zat hij er maar op te kauwen om het lastige object kwijt te raken. Dat lukte niet en vanmiddag had de dierenarts tijd en mochten Pat en ik even langskomen.
Hij had al 24 uur niets meer te eten gehad en dat was wel een voordeel, want nu kon hij een "roesje" krijgen. Daar had ik al een beetje rekening mee gehouden.

Dierenarts Eva bekeek de hele zaak en was verbijsterd, ze had nog nooit zoiets gezien. Een gave premolar nummer 4, te zien op de bovenstaande foto, naast de grote molar, had het begeven.
Bij nadere inspectie bleek de schade nog groter. De wortels zaten er natuurlijk ook nog in en al het vlees rondom de kies was weg en een deel van het kaakbeen lag bloot.

Toen deed het volgende probleem zich voor. Pat heeft een hartruis en dat is vorig jaar geconstateerd, maar nu is het veel erger geworden. Lastig met de aneasthesie.
Pat is onder zeil gegaan met een mixje van onder andere methadon!

Gelukkig is alles goed gegaan. De kies is verwijderd en over twee weken worden de wortels van de kies er uit gehaald. In de tussentijd krijgt hij antiotica en pijnstilling.

Hij is nu weer helemaal bij de les en hij is erg opgewekt. Waarschijnlijk is hij opgelucht dat hij van dat nare ding verlost is.

Pat heeft altijd wat raars, we hebben geen idee hoe dit gekomen is, het blijft een raadsel.

Ik heb liever wollen draadjes dan draadjes van vlees......

2 opmerkingen:

 1. Ach wat vervelend voor Pat zeg, nou gelukkig dat dierenarts het probleem kan verhelpen.
  wel naar dat zn hartruis erger geworden is, moet daar ook nog wat aan gebeuren?
  Nou hopenlijk verloopt deel 2 van de ingreep ook probleemloos!

  groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pat moet misschien binnenkort medicatie krijgen voor zijn hartruis, maar eerst moet dit alles achter de rug zijn.
  Maar het gaat gelukkig goed!

  BeantwoordenVerwijderen