zaterdag 14 november 2009

Chiffon zijde en pompoensoep

Gisteren was het eindelijk zover.... ja wat je van ver haalt, daar moet je soms wat langer op wachten. Maar de bestelde chiffon zijde is nu eindelijk binnen. Mooi spul hoor, licht, transparant
en in heel veel kleurtjes. Het fotograferen gaat niet altijd even makkelijk. Je moet er echt wel even de tijd voor nemen. Maar nu staat het allemaal in de webwinkel en ik ben heel benieuwd wat de klanten ervan vinden.
De chiffon op de fotohierboven doet denken aan pompoensoep. Ook heel lekker.
Hier volgt het ecept voor pompoensoep;
Trek bouillon van kippenpoten of een goede kip, doe daar een ui bij wat peperkorrels en enkele blaadjes laurier en wat thijm. Neem de tijd om een goede bouillon te maken.
Vis de kip of kippenpoten uit de bouillon.
Ga de pompoen te lijf en verwijder zaad en zaadlijsten.
Snijd de pompoen in stukjes en voeg die aan de bouillon toe.
Fruit een ui en fruit cantharellen of bospaddestoelen.
Haal het vlees van de kippenpoten of van de kip.
Als de pompoen gaar is in de bouillon, zet de staafmixer dan in de soep en mix de soep, het wordt dan dikker van sructuur.
Als de soep klaar is, voeg je de gefruitte ui met de paddestoelen of cantharellen toe, vergeet het kippenvlees niet.
Op smaak brengen met een bouillonblokje.
Lekker met brood met knoflook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen