maandag 22 november 2010

Orford Ness en de Wensleydale's aldaar

"Missie" is een nieuw en veel gebruikt woord in management taal...
Nu heb ik een hekel aan dit soort woorden, maar onze reis naar Engeland, was deels ook een missie. We wilden kennis maken met fokkers van bijzondere schapenrassen.
Tegenwoordig is alles via het internet een stukje gemakkelijker geworden.
Je typt een woord in op "google" en je krijgt "hits".
Eén van die hits bracht ons in contact met Tracy Ranger,een fokker van "ons" ras.
We zochten per e-mail contact en werden van harte uitgenodigd om langs te komen.

Tracy en haar "flock" oftewel kudde, bevinden zich in Suffolk. En wel op een wondermooie lokatie. Vlak aan zee en als je verder het smalle weggetje af zou rijden, dan beland je in de plomp!

Orford (Ness) was nog wel te vinden op de kaart, het plaatsje heeft ook een middeleeuws kasteel wat je kunt bezoeken, maar Gedgrave, de plek waar Tracy woont, staat niet op de doorsnee grotere wegenatlas. Onze "navigator" Tom, bleek echter wel de lokatie te kennen.
Maar dan is het toch nog even zoeken. Gelukkig zit Engeland vol met behulpzame mensen en kwamen we aan bij Tracy en haar familie.

We werden warm onthaald en konden haar het hemd van het lijf vragen. We zagen een groot deel van haar tachtig Wensleydale's en haar bijzondere geiten.
Het werd een bijzondere middag. We leerden weer veel en als we straks een nieuwe ram nodig hebben, dan weten we waar hem moeten halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten