zondag 5 december 2010

Kerstrood uit de verfpan

Ik heb een nieuwe verfpan! Het blijkt dat als je een fijn verfbadje een poosje laat staan in een pan, de gaten in het metaal vallen.
Dat was een beetje dom, om met Maxima te spreken.
Gelukkig hebben we de IKEA nog en die leveren mooie pannen.
Ze zijn betaalbaar en ik vond precies wat ik nodig had. Namelijk een niet al te zware pan, met metaal wat snel opwarmt.
Ik heb hem vandaag uitgeprobeerd en het ding werkt erg goed.

De voorraad huisgeverfde lokken van onze Wensleydale Longwool dames en heren, was behoorlijk geslonken. Daar moest ik nu echt eens iets aan gaan doen.
Dus ik heb alle resten lokken die ik nog had bij elkaar gezocht en ben eerst gaan wassen. Dat is altijd zo'n leuk werkje. Je begint met echt hele gore lokken, je gooit ze in een sopje en gaat daarna goed spoelen. Gelukkig hoeven ze voor het verven niet gedroogd te worden, ze moeten toch vochtig in de verfpan.

Dan begint het leukste werk, de keuze van de kleuren.
U moet weten dat ik een hele doos vol heb met tinnetjes Dylon (de heet water verf) ik heb het ooit geërfd en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik ben net een kind in een snoepwinkel en ik kan naar hartelust kiezen. Maar daar zit ook net de moeilijkheid... Wat moet ik kiezen? Bruin valt eigenlijk af, er is ook natuurlijk bruin en dan hoef ik de lokkken niet te verven denk ik. Grijs is een beetje saai en zo zijn er nog heel wat tintjes die ik niet echt mooi vind. Maar ja, wat wil de klant? Na al die tijd als webwinkeleigenaar die wol verkoopt aan klanten, weet ik dat er geen gemiddelde klant is.
Ik doe dus maar waar ik zin in heb!

Vandaag ben ik maar begonnen met kerstrood, dennengroen en daarna weer heel wat andere kleuren.
Een dag werk, maar nu kan ik weer even vooruit.
Alle nieuwe kleuren zijn terug te vinden op de website van kleiendraad.
Veel plezier met het uitzoeken van uw kleur.

Oh ja, op de bovenste twee foto's ziet u het kerstrood in de pan, de derde foto is het eindresultaat. Het ligt bevallig in het mandje van de slacentrifuge.

1 opmerking: