maandag 31 oktober 2011
Herfst
Sakkerju, wat is het mooi buiten!
Stop je al die kleuren in een pot of vaas, dan krijg je een stilleven zoals hierboven.
Ik loop door het bos met zes honden.
Het ruikt kruidig en de kleuren zijn een feest voor het oog.
Ik snap niet dat mensen last krijgen van en herfstdepressie want dat is echt niet nodig.
Ga lekker naar het dichtstbijzijnde woud, trek de laarzen aan en kijk, ruik en banjer door al het moois. Als u geen hond heeft, leen er dan eentje van de buren. Pret verzekerd en met een compagnon in het bos heeft u dubbel lol.
U komt vast opgewekt thuis.
Thuis liggen er hier drie granaatappels op de aanrecht.
Ik koop ze altijd omdat ik ze zo mooi vind.
Want eigenlijk eet je voornamelijk pitjes....
Ik moet er nog een echte foto van maken, want de granaatappels hier in huize de wolvenbergerweide, zijn veel mooier!
Ze zijn wel de aanleiding geweest voor een nieuw kaarvlies voor de webwinkel, maar daarover later in een volgend stukje, meer.
Nog zo'n kleurrijk eetbaar ding is de pompoen.
Laat het nu nét vandaag Halloween zijn. Dat komt mooi uit voor dit stukje.
Nee, u krijgt geen plaatje van de Halloween pompoen, zonde van al dat uitgeholde vruchtvlees.
Maar wel een kiekje van die mooie oranje vruchten.
Vooruit, ik doe er maar meteen een receptje bij voor pompoen uit de oven.
U koopt een pompoen een beetje een medium tot small formaat.
Te groot en ze worden draderig.
Was de pompoen goed af onder de kraan. Boenen mag best.
Snijdt een klein kapje af van de pompoen, zo heeft u grip op de vrucht.
Snijdt het ding in tweeën en verwijder de pitten.
Ga vervolgens verder met vierendelen totdat u acht parten heeft.
Maak een mengsel van olijfolie, tijm, zout, peper en honing.
Met een bakkerskwastje smeert u het kruiden/oliemengsel op de parten pompoen. Lekker ruim insmeren!!
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Leg de parten op de schilkant in de ovenschaal.
Zet de schaal in de oven op zo'n 180 graden en laat het gerecht zo'n drie kwartier bakken in de oven.
Temper de oven als het bakproces te snel gaat en de pompoen te donker wordt.
De pompoenparten zijn klaar als het vruchtvlees zacht is, de schil is het dan als het goed is ook.
Eet de pompoen met(noten)rijst en kleine pittige gehaktballetjes.
Het is stevige kost, dus een boswandeling van te voren is geen slechte keuze.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten