woensdag 21 maart 2012

Het vlies voor de maand maart

Ach wat heb ik het toch druk.
Tuut, tuut, tuut, net Truus de Mier..... uit de Fabeltjeskrant. Voor iedereen die niet van mijn generatie is, google er maar eens naar.

Ik kom eigenlijk nauwelijks toe aan een leuk schrijfseltje voor de blog.
Als je hoofd zo vol zit, je handen steeds aan het werk zijn en het lijf ook, dan blijft er weinig tijd over voor een lollig, of onderhoudend stukje schrijverij.

Maar tussen alle bedrijvigheid door heb ik wel een heel erg mooi kaardvlies gemaakt.


Als u ook gek bent van narcissen, krokussen, (paas)-eieren, advocaat met slagroom en meer vrolijk geel, dan is dit uw kaardvliesje.

Het is samengesteld uit twee kleuren merinowol, witte merino en gekleurde bamboe en bananenvezels.
Ja dat laatste is ook zoiets...
Bananenbladeren hebben een lange vezel en zijn ook heel goed te verwerken als vezel voor het spinnen en het vilten. Het is maar dat u het weet!

Zo langzamerhand veroveren de plantaardige vezels de markt.
Dat is niet voor niets. Ze zijn vaak van een prachtige textuur, glanzend en zacht. Ze voegen wat toe aan een vilt- of spinwerkstuk.

Probeer het eens uit.
Kleiendraad heeft al een aantal mooie plantaardige vezels opgenomen in het assortiment.

2 opmerkingen:

 1. Prachtige kleur!
  Gr. uit Nieuwleusen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sonja,

   Prachtig hoor je kaardevliezen; ik heb net 3 keer een vlies april opgesponnen en ben er nu heerlijk mee aan het breien; het is echt genieten. Ook mijn Navajo twijn draadjes van de rood bruine merion lontwol is prachtig geworden. Na het wassen zijn alle kringels er uit gegaan en nu ligt het te pronk in de kamer zodat ik er steeds naar kan kijken en over aaien.

   Ik vroeg me nog af of je misschien ook van die mooie multi-color vlechten van lontwol zou kunnen maken die ik wel op Etsy.com tegenkom onder de naam "ravings". Hier in Nederlands zie ik dat nergens en ik vindt ze echt zo mooi. Zou graag eens eentje kopen.

   Groetjes en bedankt voor alle mooie wol,

   Laura Slob

   Verwijderen